Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na lídroch koaličného trojlístka sa podpisuje stres! Fico, Danko aj Bugár: Zdravotné problémy

Na lídroch strán Smer, Most a SNS sa podpísali zdravotné problémy Zobraziť galériu (4)
Na lídroch strán Smer, Most a SNS sa podpísali zdravotné problémy (Zdroj: Foto: SITA/Ľudovít Vaniher, TASR/Martin Baumann, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Koaličný trojlístok v súčasnosti čelí kríze. Po utorkových rokovaniach stále nie je isté, na čom sa lídri Smeru, Mostu a SNS dohodnú. Okrem rastúceho tlaku, stresu a ďalšej krízy, trápia Roberta Fica, Andreja Danka aj Bélu Bugára zdravotné problémy.

Béla Bugár

Koaličná kríza odhalila zdravotné problémy aj u lídra Mostu-Híd Bélu Bugára. Novinári totiž chceli krátko po Dankovom vyhlásení o vypovedaní Koaličnej zmluvy získať od Bugára vyjadrenie. Zastihli ho v nemocnici. Návštevu lekára absolvoval kvôli zlomenej platničke. Jeho vystúpenia na verejnosti sú preto v súčasnosti obmedzené.

Na lídroch koaličného trojlístka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Napriek tomu ho Robert Fico a Andrej Danko poverili, aby po utorokovom rokovaní koaličnej rady informoval o výsledkoch verejnosť a médiá. Na rokovanie však prišiel zadným vchodom. Bugár absolvoval tlačovku aj dnes, no priestor na otázky novinárov bol kratší najmä kvôli jeho zdravotnému stavu. Išlo o vyjadrenie k súčasnej koaličnej kríze. Po utorkových rokovaniach sa vláda nedohodla, preto by sa lídri mali opäť stretnúť v piatok. Miesto toho, aby odpočíval, absolvuje stretnutia. 

Robert Fico

Kvôli zdravotným ťažkostiam premiéra zrušili v piatok druhé rokovanie koaličnej rady. To by sa malo konať v pondelok alebo utorok po víkende. Robert Fico sa nemohol rokovania zúčastniť, pretože mal horúčku.

Zdravotné ťažkosti sa nevyhli ani premiérovi Robertovi Ficovi ani minulý rok v apríli, kedy museô navštíviť nemocnicu kvôli náhlym bolestiam v hrudníku. Do nemocnice prišiel sám, pretože sa už skôr sťažoval na bolesť. Lekári ho museli hospitalizovať kvôli podozreniu na infarkt. 

Robert Fico
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher)

Fico sa musel následne podrobiť operácii. Lekári mu následne koronárografickým vyšetrením zistili, že Fico má zúžené cievy. Špekulovalo sa, že mu lekári robia až trojnásobný bypass, teda odstraňujú zúženie ciev na troch miestach. Premiérovi museli návštevu v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb predĺžiť dvakrát.

Prvýkrát prišiel na rokovanie kabinetu nečakane už 4. mája, teda necelé dva týždne po operácii. Okrem toho má predseda sociálnych demokratov Fico má dlhodobo problémy s krčnou chrbticou. V minulosti si zase pretrhol achilovku a musel byť operovaný.

Andrej Danko

V rovnakom termíne, kedy hospitalizovali premiéra, sa stres podpísal aj na zdravotnom stave šéfa národniarov Andreja Danka, ktorý mal v tom čase Fica zastupovať. Andrej Danko trpel bolesťami v oblasti žalúdka, kvôli ktorým absolvoval sériu vyšetrení. Podpísalo sa na ňom enormné pracovné vypätie, ktorému je vystavený aj v dnešných dňoch.

Na lídroch koaličného trojlístka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Danko bol pacientom pacientom Národného onkologického ústavu (NOÚ), potvrdila hovorkyňa ústavu Viktória Vasilenková. Na rozdiel od Fica, okolo svojho zdravotného stavu tajnosti robiť nechcel. Kvôli bolestiam sa musel Danko takisto podrobiť operácii.

Viac o téme: Robert FicoBéla BugárAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu