Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kotleba strašil národ vymysleným znásilnením dievčaťa vo vlaku: Klamstvá v priamom prenose

Marian Kotleba
Marian Kotleba (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Šokujúca správa sa ukazuje nepravdivou! Marian Kotleba sa včera pokúsil zdôrazniť dôležitosť hliadok vo vlakoch tým, že upozornil na čin, ktorý sa v nich mal stať. Ako ukazujú najnovšie informácie, nehovoril úplnú pravdu.

Kotleba na včerajšej tlačovke informoval aj o tom, že v medzinárodnom rýchliku prechádzajúcom cez Slovensko medzi Štúrovom a Novými Zámkami malo v pondelok dôjsť k pokusu o skupinové znásilnenie 16-dievčaťa. Zabránila mu vlaková čata, avšak príchod polície mal trvať až 20 minút, hoci policajná stanica je od nej vzdialená iba necelé 2 kilometre.

Polícia v prípade pohotovo reagovala

Ako informovala hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková, všetko bolo inak. V pondelok asi desať minút po deviatej hodine ráno prijalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre oznámenie, že v medzinárodnom vlaku odchádzajúcom zo železničnej stanice Budapešť sa nachádza osoba, ktorá oznámila, že ju v úseku cesty Szob - Štúrovo obťažovala iná osoba. "Cestujúca sa zľakla a vyhľadala vlakvedúceho, ktorý privolal policajnú hliadku. Tá obdržala oznámenie o incidente o 9.14 hodine a prišla na miesto o 9.22 hodine, teda o 8 minút od oznámenia. To už vlak stál v železničnej stanici Nové Zámky," opísala hovorkyňa.

Nie znásilnenie, ale krádež

Žena uviedla, že sa jej počas spánku niekto dotkol. "Nešlo však o dotyky sexuálneho charakteru, že sa len veľmi preľakla a vyhľadala pomoc," zdôraznila Čuháková. Žena sa stala obeťou vlakovej krádeže. "Páchatelia takéhoto pokusu o krádež nastúpili v Maďarsku a medzi Szobom (Maďarsko) a Štúrovom sa pokúsili okradnúť spiacu cestujúcu. Tá privolala s pomocou ostatných cestujúcich vlakvedúceho, ktorý incident oznámil polícii i nadriadeným," potvrdil hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč.

Zasiahol vlakový personál 

Keďže vlak medzitým dorazil do stanice Štúrovo, podozriví tam vystúpili a utiekli. Polícia po páchateľoch pátra. Poškodená zahraničná cestujúca v Štúrove nechcela vystúpiť ani podať trestné oznámenie. V Nových Zámkoch podala vysvetlenie policajnej hliadke, ktorá už na ženu čakala. "Nešlo teda o pokus o znásilnenie, ale o pokus o krádež, ktorý sa odohral možno ešte na území Maďarskej republiky. Ten prerušila samotná okrádaná cestujúca. Incident na mieste okamžite riešil vlakvedúci, ktorý privolal políciu," vysvetlil Kováč s tým, že ľudia v zelených tričkách, ktorí cestujú po Slovensku v snahe zvýšiť popularitu svojej politickej strany, v tomto vlaku videní neboli.

Žena je v poriadku

Žena podľa policajnej hovorkyne po incidente opakovane uviedla, že je v poriadku, nič jej nechýba, nechce podať žiadne oznámenie a chce cestovať ďalej do Hamburgu. "Po dohode s vlakvedúcim bola usadená k inej žene v blízkosti služobného oddielu," uzavrela policajná hovorkyňa. 

 

 

 

Viac o téme: Marian KotlebaHliadky vo vlakoch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu