Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Glváč na návšteve Vietnamu: Na Slovensku možno vznikne spoločný podnik!

Minister Glváč navštívil vo Vietname najväčší opravárenský podnik, s vedením nadviazal na rokovania s ministrom národnej obrany Zobraziť galériu (9)
Minister Glváč navštívil vo Vietname najväčší opravárenský podnik, s vedením nadviazal na rokovania s ministrom národnej obrany (Zdroj: MO SR)

BRATISLAVA – Vojenské opravárenské podniky na Slovensku a vo Vietname by mohli v budúcnosti užšie spolupracovať. V hre je dokonca vytvorenie spoločného podniku na Slovensku. Vyplýva to z výsledkov rokovaní s vedením najväčšieho opravárenského podniku vo Vietname, ktorý dnes navštívil minister obrany Martin Glváč.

"V dlhodobom horizonte je to určite dobrý nápad z pohľadu investícií aj zamestnanosti. My sme dnes s vedením podniku nadviazali na rokovania s ministrom obrany, s ktorým sme sa bavili o možnosti zámeny náhradných dielov a komponentov, pretože máme niektoré rovnaké zariadenia vo výzbroji. Samozrejme, treba spraviť inventarizáciu, aby sme vedeli, čo môže byť predmetom vzájomnej výmeny," dodal šéf rezortu obrany.

Minister Glváč navštívil vo Vietname najväčší opravárenský podnik

Vo vietnamskej továrni pracuje približne 1000 ženistov. "Opravujeme zbrane, technické vojenské zariadenia pre vojenské jednotky na južnej časti Vietnamu, opravujeme vojenské vozidlá a tanky pre armádu a tiež vyrábame niektoré výrobky pre naše potreby," vysvetlil riaditeľ továrne Nguyen Khac Thang. Zároveň zdôraznil, že by uvítal spoluprácu so Slovenskom pri dodávke náhradných dielov na opravu vojenských zariadení, ale aj v oblasti výroby špeciálnych vojenských vozidiel a modernizácii zbraní.

Viac o téme: VietnamMartin Glváč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu