Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Glváč si zaspomínal na socialistické časy: Vo Vietname podporil slovenské zbrojárske firmy

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: topky)

HANOJ - Slovenské výcvikové zariadenia by mohli využívať vojaci vietnamskej armády. Záujem majú aj o skúsenosti našich vojakov z operácií medzinárodného krízového manažmentu. Také sú závery oficiálnych rokovaní ministra obrany SR Martina Glváča s ministrom národnej obrany Vietnamu genplk. Phung Quang Thanhom.

„Otvorili sme tiež tému zámeny náhradných dielov, pretože vietnamská strana má vo výzbroji niektoré zariadenia, ktoré používa aj naša armáda. Ako veľmi reálna sa črtá aj užšia spolupráca v rámci obranného priemyslu,“ uviedol minister Glváč po dnešnom rokovaní vo Vietname. S vietnamským partnerom podpísali aj memorandum o porozumení medzi rezortmi obrany, čo je výsledkom takmer dvojročnej spolupráce.

Glváč si zaspomínal na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: topky)

Šéf rezortu obrany dnes svojou účasťou podporil aj slovenské zbrojárske firmy, ktoré sa v týchto dňoch vo Vietname zúčastňujú na workshope firiem obranného priemyslu. „Dnes som mal možnosť tento workshop otvoriť a vietnamský trh je pre slovenské zbrojárske firmy naozaj zaujímavý,“ zdôraznil minister Glváč. Zároveň pripomenul, že podpora domáceho zbrojárskeho priemyslu je súčasťou programového vyhlásenia vlády. Minister Glváč sa počas svojej návštevy stretol aj s prezidentom Vietnamu Truongom Tan Sangom.

Glváč si zaspomínal na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: topky)

Viac o téme: VietnamMartin Glváč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu