Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Predvolebný prieskum dáva nádej pravici: Percentá viacerým stranám stúpajú!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Podľa výsledkov najnovšieho prieskumu spoločnosti eCall Slovakia by v parlamentných voľbách zvíťazila strana SMER-SD. Získala by 35,6% voličských hlasov. Druhou najsilnejšou politickou stranou zostáva stabilne strana SIEŤ. Podľa prieskumu by ju volilo 12,6% respondentov. Menej ako 10% hlasov získala strana MOST-HÍD, za ktorou nasledujú KDH, OĽaNO a SNS. Hranicu zvoliteľnosti do parlamentu by prekročila aj strana SaS, ktorú by volilo 5,1% respondentov.

Telefonický prieskum volebných preferencií zrealizovala spoločnosť eCall Slovakia pre agentúru SITA v dňoch 20. – 27. marca 2015 na vzorke 1266 respondentov. Volebný model spoločnosti eCall Slovakia zobrazuje preferencie voličov, ktorí avizujú účasť na parlamentných voľbách a vedia, ktorú stranu alebo hnutie by volili. Z celkových výsledkov prieskumu vyplýva, že volieb by sa určite nezúčastnilo až 20% opýtaných a 25% respondentov sa nevedelo vyjadriť, ktorú stranu alebo hnutie by v parlamentných
voľbách volili.

V prieskume bola respondentom položená otázka: „Ak by sa parlamentné voľby konali už tento víkend, ktorú politickú stranu alebo hnutie by ste volili?“ Respondenti na položenú otázku odpovedali spontánne, neboli im ponúkané žiadne možnosti odpovedí.

Predvolebný prieskum dáva nádej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu