Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Z kontroverzného podnikateľa Kočnera je úplne iný človek: Tajomstvo odhalené, FOTO totálnej zmeny!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Ján Zemiar, SITA)

BRATISLAVA - Totálna zmena imidžu! Marián Kočner sa ukázal na verejnosti po dvoch rokoch a okamžite vyvolal rozruch. 40 kíl dole, oholená tvár a úplne iný životný štýl. Nám sa ho podarilo zastihnúť na jednej spoločenskej párty. Dokonca nám prezradil, čo ho donútilo k tejto zmene!

Kontroverzný podnikateľ prišiel na bratislavskú akciu úplne "vynovený". Výrazne vychudnutý, bez typickej briadky, hladko oholený, v kratšom zostrihu a s omladenou pleťou. Rodeného Ružomberčana známeho z viacerých káuz by len ťažko niekto na prvý pohľad rozpoznal.

Nám sa podarilo zistiť, čo stojí za touto radikálnou zmenou imidžu. „Áno, je to výrazná zmena. 40 kíl dole, oholená tvár a nový životný štýl!“, povedal nám veselý Kočner, ktorý prišiel na akciu v sprievode manželky Karolíny.

„Úplne som zmenil životný štýl. Začal som zdravo jesť, vynechávam mastné jedlá a sladké nápoje. Všetko je to na prírodnej báze,“ prezradil tajomstvo úspechu s tým, že objavil starodávnu vedu, ktorá mu pomohla.

Z kontroverzného podnikateľa Kočnera
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

„Je za tým 5 tisíc ročná indická medicínska Ayur veda. Kompletne som prekopal životosprávu a dokonca som s tým aj rozbehol biznis,“ pochválil sa. Čo ho k tomu viedlo?

„Viete, roky vám pribúdajú a keď už si neviete poriadne ani šnúrky na topánkach zaviazať, niečo je zle,“ smial sa teraz už v dobrej kondícii Kočner. Podľa vlastných slov sa mu v poslednom čase dobre darí, detaily však prezradiť nechcel.

Čo je to Ayur veda?

Ajurveda je 5 tisíc rokov stará indická medicína tela a mysle. Je to najstarší zachovalý systém liečby na svete skladajúci sa zo špeciálneho systému výživy, bylinnej terapie, relaxácie, meditácie, jogy, regenerácie organizmu, aromaterapie a celkovou zmenou k zdravému životnému štýlu.

Praktizuje sa vo viacerých krajinách vrátane Slovenska, funguje ako alternatívna alebo komplementárna medicína. Najstaršie zdroje o Ayur vede siahajú až k védskeho obdobia v Indii. Ayurskí praktickí lekári používajú ayurvédske bylinné preparáty a liečebné metódy pri ľahkých chorobách a ochoreniach.

Takto vyzeral Kočner pred 8 rokmi
Zobraziť galériu (6)
Takto vyzeral Kočner pred 8 rokmi  (Zdroj: SITA, Ján Zemiar, TASR)

Kočner je dobre známy najmä kontroverznými kauzami. Medzi najznámejšie patrí kauza Gamatex, kauza Sasanka alebo Glance House.

Kauza Gamatex

Do povedomia verejnosti sa dostal v roku 1998, po spore s vtedajším šéfom televízie Markíza, Pavlom Ruskom. Kočnerova spoločnosť Gamatex získala rozhodujúci vplyv v Slovenskej televíznej spoločnosti, ktorá spolu s americkou spoločnosťou CME prevádzkovala Ruskovu televíziu. Na stranu televízie Markíza sa vtedy postavila verejnosť aj opoziční politici.

Kočner napokon ustúpil a s Ruskom sa po viac ako dvoch rokoch mimosúdne dohodol. Slovenská televízna spoločnosť kúpila Gamatex podľa Kočnerových slov za 80 až 300 miliónov korún. Presná suma nikdy nebola zverejnená. Podnikateľ sa zapojil aj do sporu medzi vládou a majiteľmi pozemkov pod automobilkou Kia tým, že časť z týchto parciel skúpil. Napokon na ich predaji štátu zarobil 300-tisíc korún.

Len pár rokov dozadu správnu životosprávu ignoroval
Zobraziť galériu (6)
Len pár rokov dozadu správnu životosprávu ignoroval  (Zdroj: SITA, Ján Zemiar, TASR)

Kauza Sasanka

1. februára 2012 sa na internete objavili prepisy SMS správ, údajne medzi predsedom strany SaS Richardom Sulíkom a podnikateľom Mariánom Kočnerom. Sulík mal Kočnerovi poskytovať informácie o priebehu voľby generálneho prokurátora v parlamente. O dva týždne na to sa na tej istej stránke objavil aj videozáznam, ktorý zachytával návštevy Richarda Sulíka v Kočnerovom byte. Sulík Kočnera informoval o zákulisí vládnej koalície. Kočner sa kamaráti tiež s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom.

Z kontroverzného podnikateľa Kočnera
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA, Ján Zemiar, TASR)

Kauza Glance House

V roku 2010 Už od začiatku roka sa odvíjala kauza bytového domu Glance House. Dvaja spoločníci firmy sa dostali no nezhody, ktorú mal vyriešiť až súd. Nehnuteľnosť počas sporu zablokoval Úrad špeciálnej prokuratúry. Do hry vstúpil Dobroslav Trnka, ktorý listom povolil jej prevod na firmu blízku Mariánovi Kočnerovi. Doteraz nie je ukončená.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu