Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kedysi mocní rivali nášho šoubiznisu dnes odkazujú: Poje*te sa!

Niekdajší rivali Marián Kočner a Pavol Rusko. Zobraziť galériu (3)
Niekdajší rivali Marián Kočner a Pavol Rusko. (Zdroj: Smotánka)

BRATISLAVA – Pred rokmi sa nenávideli, teraz sa tvária ako veľkí kamoši! Niekdajší veľkí rivali nášho mediálneho biznisu Pavol Rusko (52) a Marián Kočner (50) sa nedávno nečakane stretli na pražskej premiére muzikálu Rómeo a Júlia. Všetci prítomní z nich ostali doslova v šoku. Namiesto očakávaných nenávistných pohľadov a vzájomného obchádzania sa nastalo veľké objímanie. A dokonca aj spoločná fotografia, ku ktorej pridali vulgárny komentár.

Minulý týždeň sa v Prahe konalo predstavenie muzikálu Rómeo a Júlia, kde je jedným z producentov Pavol Rusko. Nie je teda žiadnym prekvapením, že sa bývalý šéf Markízy ukázal aj na afterpárty po spomínanom podujatí. A práve tam narazil na svojho niekdajšieho rivala Mariána Kočnera. Vzhľadom na ich búrlivú minulosť mnohí hostia očakávali výmenu názorov či vzájomné opovrhnutie. To sa však nestalo.

Rokmi obaja páni zjavne zmúdreli a namiesto nenávistných pohľadov vytiahli úsmevy a objatia. Dokonca bez problémov zapózovali pred kamerou markizáckej Smotánky. To bude zaujímavá fotka,“ povedal Rusko a potľapkal Kočnera po pleci. Marián následne zopakoval to isté, no neodpustil si štipľavý komentár. So smiechom totiž povedal: „To bude zaujímavá fotka a nech sa všetci poje*ú.“

Čo sa medzi Ruskom a Kočnerom pred rokmi stalo?

Bývalí spolužiaci sa do seba pustili v roku 1998, kedy sa vyostril ich spor o televíziu Markíza a následne sa pretavil do celospoločenskej politickej kauzy. Kočner bol totiž jeden z vlastníkov spoločnosti, ktorá obsadila s ochrankou v tom čase Markízu. Oháňal sa súdnym rozhodnutím a právami na 51 % spoločnosti. Stanicu v Záhorskej Bystrici prišli brániť aj známi politici ako Mikuláš Dzurinda či Robert Fico. Situácia bola vtedy až tak napätá, že Pavol Rusko aj s celou rodinou odišiel zo strachu do Čiech.

Spor medzi dvojicou pokračoval až do roku 2000, kedy Kočner predal spomínanú firmu Ruskovej spoločnosti za vtedajších 100 miliónov korún. To však nebol jediný ich konflikt. Ďalší nastal v čase, keď sa Rusko stal ministrom hospodárstva. V tom období oznámila príchod na Slovensko automobilka Kia a Kočner skúpil väčšinu pozemkov, kde mala firma sídliť a požadoval od štátu vyššiu výkupnú cenu. Štát ich nakoniec od podnikateľa kúpil.

Vzájomná rivalita sa zjavne skončila až minulý rok, kedy podnikateľ odkúpil Ruskovu luxusnú vilu v Záhorskej Bystrici, ktorej sa bývalý šéf televízie chcel zbaviť pre dlhodobé finančné problémy, ale nevedel ju dlho predať.

Viac o téme: Pavol RuskoMarián Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu