Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

SaS je pripravená podporiť návrhy Smeru, odmieta manželstvo podľa KDH

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Strana SaS je pripravená podporiť rozumné návrhy potrebné pre očistu justície z dielne Smeru-SD. Odmieta však definíciu manželstva ako zväzku muža a ženy, ktorú presadzuje KDH.

Žiada, aby strany svoje ústavné návrhy predkladali do parlamentu oddelene a podporu pre ne hľadali samostatne. "Spájanie ústavného ukotvenia manželstva ako zväzku muža a ženy so zásadnými zmenami v justícii, teda dvoch nesúrodých tém, je podľa nás nebezpečným kupčením medzi KDH a stranou Smer a prípravou na budúcu vládnu koalíciu," tvrdí predseda SaS Richard Sulík.

Liberáli sú za zásadnú reformu slovenského súdnictva a vítajú iniciatívu Smeru-SD očistiť justíciu. Pokiaľ ide o návrh KDH uzákoniť manželstvo ako zväzok muža a ženy, podľa SaS nie je potrebný, ba dokonca je diskriminačný. "Na rovnakú ochranu majú nárok napríklad aj všetci nezosobášení partneri, ktorí spolu žijú, vdovy, rozvedení muži a ženy, slobodné matky," zdôraznil Sulík. Pripomenul, že manželstvo v jeho tradičnej podobe je chránené zákonom o rodine a podľa ústavného článku 41. "manželstvo, rodičovstvo a rodina sú pod ochranou zákona". Súčasnú právnu úpravu pokladá SaS za dostatočnú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu