Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Kaníkove trable s policajtmi: Takto chceli poslancovi zobrať vodičák!

Ľudo Kaník má opletačky s políciou.
Ľudo Kaník má opletačky s políciou. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Opletačky s policajtmi si v utorok počas obedňajšej prestávky užil poslanec SDKÚ Ľudovít Kaník. Osudným sa mu stal prejazd cez svetelnú križovatku pri dunajskom nábreží v centre Bratislavy. Kým policajti tvrdia, že prešiel na červenú, on to vidí presne naopak.

 

„Tak a mám čerstvú skúsenosť s policajnou buzeráciou: Stojím normálne na červenej pri Moste SNP v BA. Naskočila zelená, autá sa pohli a s nimi aj ja. Prechádzal som križovatkou asi 3. v poradí, možno 20 km rýchlosťou, normálka. Zrazu za mnou auto s majákom, neverím vlastným očiam. Zastavili ma, že som išiel na červenú. Nešiel som. Tak sa chlapci rozhodli, že mi ukážu, kto je tu pánom...,“ napísal na svojom facebookovom profile poslanec.

Policajti mu podľa jeho slov chceli vziať vodičský preukaz, na čo som povedal, že na to nemajú právo a že či poznajú zákon.“ Policajná hliadka mu slovný odpor zrátala a v odstavenom aute ho nechala čakať celú hodinu. „Spísali sme zápisnicu, policajti sedeli vo svojom aute, niečo si zapisovali alebo sa dohadovali, ako budú postupovať. To už neviem. Ale pre blbosť mi zobrali hodinu času,“ vysvetlil Kaník pre Topky.

Momentálne čaká na policajné predvolanie. Polícia hodlá incident riešiť ako priestupok. „V tejto súvislosti vzniklo podozrenie zo spáchania priestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávky. Polícia priestupok objasňuje,“ povedala Topkám hovorkyňa Petra Hrášková.

Kaník je presvedčený, že žiadny priestupok nespravil. Dôvod reakcie mužov zákona si napokon vysvetlil s dávkou sarkazmu. Asi som Kaliňákovi nehlásil polohu, tak ma bolo treba seknúť...,“ dodal na záver.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu