Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ďalší Ficov záchranný výjazd: V Nemecku zabojuje o 600 miest!

Nemecký Continental by mal priniesť prácu 600 Slovákom.
Nemecký Continental by mal priniesť prácu 600 Slovákom. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico ide opäť zachraňovať! Kým pred dvoma týždňami si to namieril do amerického Pittsburghu, kde rokoval so zástupcami U.S. Steel o ich zotrvaní v Košiciach, už v stredu zabojuje o 600 pracovných miest, ktoré by mala do Púchova priniesť nemecká firma.

 

Fico náhle mení program. Ako sme sa dozvedeli, pôvodne mal do zahraničia vycestovať až vo štvrtok, podľa našich informácií má však svoj pobyt za hranicami predĺžiť o stredajšiu návštevu Hannovera. V sídle nemeckej spoločnosti Continental, ktorá vyrába pneumatiky, sa totiž chystá podpísať memorandum o spolupráci.

Podobne ako v sídle oceliarskej spoločnosti U.S. Steel v Spojených štátoch sa Fico predvedie zrejme aj v Nemecku. Podpísaním memoranda chce pre Slovákov zabezpečiť 600 pracovných miest a investíciu v hodnote 250 miliónov eur, uviedol v nedeľňajšej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Podľa neho sme mali uspieť v súboji s Českom, Poľskom a Portugalskom.

V čase, keď nezamestnanosť na Slovensku dosahuje rekordné hodnoty, tak zrejme pre Slovákov prichádza dobrá správa. Spoločnosť Continental by mala svoje aktivity na Slovensku rozšíriť o prevádzku v Púchove.

Nemecká spoločnosť v roku 2007 kúpila 51 % akcií slovenskej gumárenskej spoločnosti Matador Rubber, ktorú integrovala do svojich globálnych štruktúr divízie osobných a ľahkých nákladných pneumatík. Začiatkom júla 2008 zvýšila svoj majetkový podiel v spoločnosti Continental Matador Rubber z 51 % na 66 %. Od polovice júla 2009 sa stal Continental Group vlastníkom zvyšných 34 % akcií spoločnosti ContinentalMatador.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu