Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Exminister Galko prvý deň v parlamente: Hneď sa pustil do poslancov!

Exminister Ľubomír Galko sa vrátil do poslaneckej lavice.
Exminister Ľubomír Galko sa vrátil do poslaneckej lavice.

BRATISLAVA - Exminister obrany Ľubomír Galko sa dnes vrátil do parlamentnej lavice. V rokovacej sále zasadol po boku svojho straníckeho šéfa Richarda Sulíka a kolegu Szilárda Somogyiho. Iba pár hodín po tom, ako zasadol do parlamentných lavíc, sa pustil do poslancov.

Galko prišiel o vládnu funkciu 23. novembra pre kauzu odpočúvania novinárov a šéfa TA3 Michala Gučíka. Za poslanca bol zvolený v posledných parlamentných voľbách a po odchode do vlády sa jeho mandát neuplatňoval.

Podľa súčasného zákona však už nemá nárok na odstupné za ministerskú funkciu práve preto, že sa vracia do zákonodarného zboru. Galko z parlamentu vytlačil poslanca Jaroslava Suju, ktorý nastúpil ako jeho náhradník. Suja má nárok na dva funkčné platy, čo je 3798 eur.

Jaroslav Suja pôsobil v školskom výbore. Kam bude zaradený Galko, to sa ešte bude riešiť. Exminister si prvý deň zvykal na chod parlamentu. „Ten prvý deň je pre mňa taký nezvyklý. Na ministerstve od rána panoval čulý ruch, riešil som obrovský počet problémov. Špecialitou Národnej rady je to, že robí len ten, kto chce. Je tu veľký počet poslancov, ktorí sa nejako nepretrhnú,“ povedal nám. Kvalita parlamentu by podľa neho neutrpela, ak by sa znížil počet poslancov tak, ako to navrhovali v referende.

Galko - ako sa cíti v parlamente

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu