Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Galko má kontrolovať vojenské spravodajstvo, Kaliňák namieta

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko

BRATISLAVA - Exminister obrany Ľubomír Galko (SaS) má ako poslanec kontrolovať vojenské spravodajstvo. SaS navrhuje jeho zaradenie do výboru na kontrolu vojenského spravodajstva a do brannobezpečnostného výboru. Robert Kaliňák (Smer-SD) namieta, že Galko by bol ako člen týchto výborov v konflikte záujmov, lebo by kontroloval sám seba.

"Obidva výbory prešetrujú jeho kauzu, nemôže predsa kontrolovať sám seba. Verím, že aj vedenie parlamentu uzná, že je to nezmysel," zareagoval na návrh Kaliňák. Poukázal pritom na kauzu odpočúvania troch novinárov denníka Pravda a šéfa TA3 Michala Gučíka Vojenským obranným spravodajstvom, pre ktorú sa Galko musel z ministerského kresla porúčať.

Aby sa Galkovi uvoľnilo miesto vo výboroch, SaS navrhuje viacnásobnú rošádu. Vo výbore na kontrolu vojenského spravodajstva má Galkovi uvoľniť miesto Richard Švihura a v brannobezpečnostnom výbore Milan Laurenčík. Laurenčík má vzápätí vymeniť Martina Poliačika v ústavnoprávnom výbore.

Ďalšie zmeny vyplývajú z odvolania Richarda Sulíka, ktorý ako predseda parlamentu nesedel v žiadnom výbore, a z odchodu Galkovho poslaneckého náhradníka Jaroslava Suju z parlamentu. Sulík by mal obsadiť stoličku v školskom výbore, ktorá sa uvoľnila po Sujovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu