Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Ďalší trapas na konferencii: Chmel si opäť schrupol!

Vyzerá to tak, že podpredsedu vlády konferencia veľmi nezaujala
Vyzerá to tak, že podpredsedu vlády konferencia veľmi nezaujala (Zdroj: BSK)

BRATISLAVA – Podpredseda vlády Rudolf Chmel sa môže zaradiť medzi tých politikov, ktorí problémy so spánkom rozhodne nemajú. Už v minulosti ho bolo vidieť so zatvorenými očami tak v parlamente ako aj na rokovaní vlády. No a najnovšie si „ustlal“ počas konferencie priamo na pódiu!

Sedemdesiatdvaročný podpredseda vlády pre ľudské práva a národnostné menšiny a nominant Mostu-Híd predsa len nepatrí k najmladším spomedzi slovenských politikov. Pondelňajší príhovor šéfa bratislavskej samosprávy Pavla Freša k pripravovanému projektu Stratené mesto ho zrejme veľmi nezaujal a vyzerá to tak, že vedľa bývalého veľvyslanca Slovenska v USA Martina Bútoru si na chvíľu schrupol.

Nebolo to však po prvý raz, čo sa podpredseda vlády neudržal v bdelom stave. V júni sme vás informovali o tom, že mal zaspať počas rokovania vlády a pozornosť vzbudila aj jeho fotografia z parlamentu, na ktorej si spokojne odfukuje. Nedávno sa podobný, nie príliš príkladný kúsok podaril aj českému ministrovi zahraničných vecí Karlovi Schwarzenbergovi. Ten zaspal počas konferencie o bezpečnostnej politike na Balkáne v Srbsku pred očami stovky ľudí.

Projekt Stratené mesto – Bratislava – Pozsony – Pressburg, nad ktorým Chmel prevzal záštitu, má prispieť k obnove historického židovského geta v Bratislave. „Bude mať podobu turistickej atrakcie, ktorej súčasťou je informatívna, výchovno-vzdelávacia, oddychová a kultúrno-zábavná zložka,“ informoval Miloš Žiak z Izraelskej obchodnej komory na Slovensku.

Súčasťou projektu je električka, ktorá bude premávať po okruhu historickej pamäti. V nej budú namontované veľkoplošné LCD obrazovky, na ktorých sa bude pred zrakmi cestujúcich odvíjať virtuálne príbeh Strateného mesta - zbúraných ulíc Zuckermandlu, Vydrice, Rybného námestia a Židovského geta. Predpokladaný termín spustenia projektu je jún 2013. Z rozpočtu kraja naň vyčlenili sumu 12 000 eur.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu