Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Po Klausovom pere ďalší český trapas: Minister zaspal na konferencii!

Karel si rád pospí
Karel si rád pospí

BELEHRAD - Česká verejnosť i politici sú na zaspávanie ministra zahraničia Karla Schwarzenberga na "otvorenej scéne" už zvyknutí. V zahraničí to ale pôsobí stále neobvykle, rovnako ako ministrove ostro červené ponožky. Dokazuje to reakcia srbského denníka Kurir na štvrtkovú účasť šéfa českej diplomacie na belehradskom bezpečnostnom fóre.

"Škandál: Český minister zaspal počas fóra v Belehrade," píše denník v titulku. "Pospal si najmenej pol hodiny pred sálou plným diplomatov," stojí v podtitulku. "Belehrad - Trochu si schrupol," uvádza potom popiska pod fotografiou.

Belehradské bezpečnostné fórum, na ktoré sa vo štvrtok zišlo vyše 70 vysokých zahraničných činiteľov, podľa denníka poznamenala nezvyčajná udalosť: český minister zahraničia Karel Schwarzenberg v miestnom Dome armády tvrdo zaspal v kresle otočený smerom do sály plného expertov i kamier.

Schwarzenberga zo spánku chvíľami vytrhával potlesk venovaný rečníkom, ale okamžite zase zavrel oči a vrátil sa tam, kde "skončil". A to trvalo minimálne pol hodiny! 

Najviac ministrove správanie zrejme vadilo organizátorke fóra Sonji Lichtovej. Sedela vedľa ministra a užasnuto na neho hľadela s očividným prianím, aby sa "vrátil" medzi prítomných. Okrem toho Schwarzenberg pútal pozornosť ešte jedným detailom: na nohách mal ostro červené ponožky, uzatvára denník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu