Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Matovič odovzdal dôkazy o korupcii politických strán

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Igor Matovič odovzdal Úradu boja proti korupcii dôkazy o korupcii politických strán. V Hlavných správach o tom informovala televízia TA3. Poslanec to televízií potvrdil s tým, že sa týkajú strany Smer-SD a koaličných strán v nitrianskom vyššom územnom celku. Ide o KDH a SDKÚ-DS.

Hovorca Prezídia PZ SR Michal Slivka TA3 potvrdil, že vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii oznámenie prijal a rozhodne o ňom v zákonnej lehote. Matovič tvrdí, že dôkazy sa týkajú podozrivých praktík koaličných strán v nitrianskom samosprávnom kraji.

"Podľa mňa vypovedajú o zvrhlom spôsobe rozdeľovania straníckych miest vo verejnej správe," povedal Matovič pre TA3. Dôkazy údajne dostal anonymne od človeka, ktorý tvrdí, že ich má z kancelárie strany Smer-SD. Poslanec tak nepriamo obvinil okrem Smeru-SD aj koaličné strany SDKÚ-DS a KDH, tie na to nereagovali.

Strana Smer-SD to považuje za "typický pokrytecký spôsob", ktorým Matovič údajne odhaľuje stranícke nominácie. Hovorca VÚC pre TA3 povedal, že všetci vedúci odporov boli ustanovení na základe riadnych výberových konaní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu