Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Sklamaná poslankyňa Rosová: Dzurinda mi na 50-tku daroval ťažidlo!

V SDKÚ sa oslavovalo Zobraziť galériu (21)
V SDKÚ sa oslavovalo (Zdroj: topky.sk, Brano Karvaš)

BRATISLAVA – Významní politici SDKÚ si letné prázdniny spríjemnili oslavou narodenín. Topkám sa podarilo nafotiť, ako sa začali schádzať na párty vo vládnom hoteli Bôrik. Dôvodom boli okrúhle narodeniny Tatiany Rosovej, ktorej prišlo zavinšovať vyše sto kolegov. Nechýbali ani zaujímavé dary, Mikuláš Dzurinda či vrchol kultúrneho programu, ktorým bola rómska kapela.

Poslankyňa a starostka Starého Mesta Rosová patrí k najlepšie plateným verejným funkcionárom s príjmom vyše sedemtisíc eur mesačne. Napriek tomu neoslavovala svoje jubileum v žiadnej nóbl reštaurácii, ale vybrala si hotel, ktorý je v správe Úradu vlády a nedávno v ňom oslavoval aj prezident Ivan Gašparovič. Hostia sa začali schádzať pred hotelom v utorok okolo šiestej podvečer. Po tom, čo dorazila rodina a priatelia, sa začalo parkovisko plniť aj vládnymi limuzínami. S dobrou náladou a oddýchnutý po dovolenke prišiel minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda. Ako sa nám podarilo zistiť, svojej vernej poslankyni priniesol aj darček z ďalekej Indonézie. Išlo o podomácky vyrobenú sošku motýľa, ktorý sa dá použiť ako ťažidlo. „Najväčším darčekom bolo pre mňa to, že prišli všetci, čo i len trochu mohli,“ reagovala oslávenkyňa.

 Okrem ministra prišiel aj podpredseda vlády pre menšiny Rudolf Chmel z Mostu-Híd, podpredseda parlamentu Milan Hort, štátny tajomník ministerstva školstva Jaroslav Ivančo, bratislavský župan Pavol Frešo a poslanci Martin Fedor, Ivan Štefanec či Kamil Homoľa. Menšiemu trapasu sa vyhla poslankyňa Katarína Cibulková, ktorá si pri vystupovaní zrejme uvedomila, že má krátku sukničku, tak sa rozhodla vystúpiť z taxíka opačnými dverami.

Oslávenkyňa žiarila, mala na sebe korporátne modré šaty a rozdávala úsmevy na každú stranu. Väčšina hostí jej priniesla kytice, fľaše vína, no našli sa aj takí, ktorí darovali obrazy. Hostí najviac rozosmiala zarámovaná karikatúra oslávenkyne. Jedným z darčekov bola aj samotná oslava, keďže sa na náklady, ako to už tradične býva, skladali aj poslanci SDKÚ. Poslankyňa si Bôrik vybrala sama a tvrdí, že podobne ako každý obyčajný človek si priestory prenajala za komerčnú cenu. „Je tam veľká terasa a počasie nám vyšlo, takže som spokojná,“ prezradila.

 Exminister obrany Fedor nám prezradil, že on zvolil tradične kvety. „Pretože ženy a kvety patria k sebe,“ povedal nám. Zaujímavá momentka vznikla aj počas gratulácií. Župan Frešo a Rosová na nej vyzerajú pri bozkávaní vášnivo. Medzi prítomnými chýbali niektorí kolegovia, ktorí sú na dovolenke. Premiérka Iveta Radičová si však na svoju priateľku spomenula a poslala je blahoželanie sms-kou, kyticu a darček cez človeka z Úradu vlády. Hostí celý večer zabávala rómska kapela Divadlo z chatrče. „Kapelu som nevyberala ja, ale mala som predstavu o štýle hudby. Mám rada tento žáner,“ dodala Rosová.

Hotel_Borik

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu