Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rady po povodniach: Čo robiť so zaplavenými elektrospotrebičmi

Reportáž z izolovanej mestskej časti Devín
Reportáž z izolovanej mestskej časti Devín (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Ak počas povodne dôjde k zaplaveniu plynového zariadenia, ktoré je vo vlastníctve odberateľa zemného plynu, mohlo by dôjsť k jeho poškodeniu. Upozorňuje na to manažérka pre komunikáciu SPP – distribúcia Ivana Zelizňáková.

"Spoločnosť SPP – distribúcia preto odporúča odberateľom zemného plynu kvôli zaisteniu bezpečnej a spoľahlivej prevádzky svojich plynových zariadení, aby si dali vykonať odbornú kontrolu, resp. revíziu odberného plynového zariadenia vrátane všetkých plynových spotrebičov zodpovedným pracovníkom s odbornou spôsobilosťou pre odbor plynárenstva," radí Zelizňáková.

Podobný postup po odznení povodne odporúča Západoslovenská energetika (ZSE) aj majiteľom elektrických zariadení. "ZSE odporúča obyvateľom postihnutých domov, aby pred spustením svojich spotrebičov skontrolovali, či voda tieto spotrebiče alebo rozvody v dome nepoškodila," upozorňuje Jana Pohanková zo spoločnosti.

V prípade akýchkoľvek pochybností odporúča ešte pred zapnutím spotrebiča obrátiť sa na kvalifikovaného elektrikára s potrebnou odbornou kvalifikáciou. "Voda alebo vlhkosť sa môže nachádzať aj na miestach alebo v zariadeniach, ktoré nie sú dostupné alebo rozoberateľné. Odborný pracovník vie stav meraním preveriť," dodáva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu