Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rekord na Kysuciach: Vodič nafúkal smrteľnú dávku, o pár minút prišlo niečo nečakané

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO – Na prístroji sa ukázalo šesť promile. Toľko nafúkal vodič z Ukrajiny, ktorého policajná hliadka zastavila na začiatku decembra v Kysuckom Novom Meste v Žilinskom kraji. O dvadsať minút neskôr prišiel ďalší šok. Dreger ukázal úplne inú hodnotu.

Na pokyn hliadky zastavil 36-ročný vodič Peugeotu 2008 z Ukrajiny, ktorý v sobotu 1. decembra prechádzal Kysuckým Novým Mestom. Na výzvu policajtov sa podrobil dychovej skúške na alkohol. Hodnota na dregeri však ukázala niečo neuveriteľné. Šoférovi boli namerané viac ako 3 miligramy etanolu na liter vydychovaného vzduchu, čo je v prepočte viac ako 6 promile.

Po uplynutí dvadsiatich minút sa dychová skúška zopakovala. Tentokrát  prístroj zobrazil hodnotu 1,08 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,25 promile. Krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová vysvetlila, že na margo neprirodzene vysokej hladiny alkoholu v dychu pri prvej dychovej skúške vodič policajtom uviedol, že alkohol požil tesne pred jazdou. Mužov argument však neobstál a teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


Čítajte aj: Vodičovi MHD dali policajti fúkať: Keď im povedal, čo všetko vypil, neverili vlastným očiam!


Strážcovia zákona na svojom facebookovom účte pripomínajú, že hodnota 6 promile je nereálna. „Je to smrteľná dávka. Táto hodnota sa na dregeri objavila vplyvom požitia alkoholu pár sekúnd pred jazdou. Reálna hodnota sa pohybovala medzi 2 až 3 promile, čo je tak či tak závažné pre organizmus,“ objasnila polícia, ktorá apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky.

A to nielen preto, že sa dopustia priestupku či trestného činu, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd zavinených opitými vodičmi bývajú v mnohých prípadoch tragické. „Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkoholu a šoférovania nikdy nejde dokopy,“ uzavrela polícia.

Viac o téme: AlkoholVodičŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu