Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Otrasný prípad z Holíča: Ženu mali znásilniť priamo na ulici, po incidente sa psychicky zrútila

Ilustračná foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračná foto (Zdroj: Getty Images)

HOLÍČ - Bola polnoc. Ulicou kráčala osamelá žena. Zrazu však zistila, že nie je sama. Vyhliadol si ju muž, ktorý bez hanby na nej ukojil svoje chúťky. Aj takto sa mohol odohrať incident, ktorý sa stal začiatkom novembra v meste Holíč. Bližšie okolnosti však nateraz nie sú známe. Keďže ide o citlivý prípad, polícia s informáciami narába mimoriadne opatrne.

Udalosť sa stala 3. novembra približne o polnoci. Podľa našich informácií ženu znásilnil jeden muž. Surový útok, po ktorom je žena vo veľmi zlom psychickom stave, sa mal stať na Lesnej ulici v Holíči, neďaleko od železničného priecestia. Polícia mala začať vo veci trestné stíhanie pre zločin znásilnenia a vydierania.

Otrasný prípad z Rožňavy, z ktorého mrazí! Sexuálne útoky na študentky, znásilnenie a vyhrážky

"Polícia vzhľadom na citlivosť prípadu a vykonávané procesné úkony nemôže poskytnúť bližšie informácie," reagovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Detaily ohavného činu teda zástupcovia zákona zatiaľ odmietajú komentovať. Čo presne sa v osudnú noc stalo, preukáže až policajné vyšetrovanie. Slovenskom však otriaslo v minulosti viacero prípadov znásilnení, ktoré mali skutočne nechutný scenár.

Párty sa zmenila na horor

K brutálnemu činu došlo aj v auguste 2018 v areáli Zelená voda, neďaleko Nového Mesta nad Váhom. Len 20-ročný Rumun tam mal znásilniť 22-ročnú ženu, ktorú stretol na diskotéke.

Robert (20) z Rumunska mal znásilniť 22-ročnú Slovenku.
Zobraziť galériu (3)
Robert (20) z Rumunska mal znásilniť 22-ročnú Slovenku.  (Zdroj: Reprofoto/TV JOJ)

K zločinu malo dôjsť len pár metrov od zabávajúcich sa a nič netušiacich ľudí. Polícia Rumuna po tom, ako mladá žena udalosť nahlásila, zatkla. Obvinili ho zo zločinu znásilnenia.

Znásilnili ju štyria

Tohtoročné leto sa zmenilo na horor aj pre 15-ročné dievča. V júli sa stala obeťou štyroch mladíkov. Dvaja z nich boli v tom čase neplnoletí. "Pod zámienkou nevinnej hry sa situácia zvrhla tak, že ju znásilnili," uviedla vtedy polícia. Vyšetrovateľ všetkých štyroch obvinil zo zločinu znásilnenia, zločinu sexuálneho násilia a spracoval návrh na ich väzobné stíhanie. Žena, ktorá chlapcov pozná opísala, že sa na dievčati mali striedať, niektorí ju znásilnili dokonca dvakrát. 

Sexuálne útoky na študentky

Škandál poznamenal aj mesto Rožňava. Na jednej zo stredných škôl mal študentky obťažovať ich učiteľ. Dokonca mal zájsť ešte ďalej, jednu z nich znásilnil. Obete mal lákať prostredníctvom svojej súkromnej internetovej stránky. Oslovoval tie, ktoré mali problémy či pochádzali zo sociálne slabších rodín. 

Otrasný prípad z Holíča:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: ladislav.rassi.sk. OA Rožňava)

Nechutnosti vyšli na povrch po tom, ako prehovorili samotné dievčatá. Učiteľ fyziky a slovenčiny z Obchodnej akadémie v Rožňave im mal totiž hroziť, že ich nepripustí k maturite, alebo že sa im niečo stane. Skončil vo väzbe, ak mu dokážu vinu, hrozí mu až 10 rokov za mrežami. Prípad, o ktorom sa aktuálne hovorí v Holíči a okoliu naháňa strach, bohužiaľ, nie je ojedinelý.

Viac o téme: ŽenaZnásilnenieRumuniHolíč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu