Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

AKTUÁLNE Polícia zadržala muža, ktorý obvinil štátnu tajomníčku Smeru z korupcie

Ondrej Janíček obvinil štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú z korupcie. Teraz ho zadržala polícia. Zobraziť galériu (2)
Ondrej Janíček obvinil štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú z korupcie. Teraz ho zadržala polícia. (Zdroj: TASR, FB/Ondrej Janíček)

BRATISLAVA - Podnikateľa Ondreja Janíčka dnes ráno zadržala trenčianska polícia. Ondrejíček svedčil o korupcii štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej. Tvrdil, že ho mafiánska skupina čongrádyovcov práve v spolupráci s Jankovskou pripravila o majetky.

Podnikateľa zadržala trenčianska polícia dnes ráno. Podľa našich informácií je momentálne stále na výsluchu. Bližsie informácie k prípadu polícia poskytnúť nechce, o prípade bude informovať neskôr.

"Vzhľadom na momentálne stále prebiehajúce procesné úkony a aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania, sa k predmetnej veci až do skončenia vyšetrovania nebudeme vyjadrovať. Taktiež nebudeme poskytovať žiadne bližšie informácie o tom, v akom štádiu sa vyšetrovanie nachádza, keďže by to mohlo ohroziť, resp. zmariť alebo podstatne sťažiť dosiahnutie účelu trestného konania," uviedla trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Dôvodom vyšetrovania má byť ohováranie Moniky Jankovskej. Ondrejíček verejne obvinil viacerých sudcov z korupcie, medzi nimi aj Jankovskú. Tvrdí, že Jankovská, ktorá je dnes štátnou tajomníčkou na ministerstve spravodlivosti za stranu Smer, ho pripravila o majetok  a za to mala zobrať úplatok 3 milióny korún. Všetko malo byť v spolupráci s mafiánskou skupinou čongrádyovcov.

Čudesný zvrat v kauze korupcie štátnej tajomníčky: Vyhrážky smrťou a zmena výpovede!

Spoločne so svedectvom Janíčka sa na internet dostalo aj video, ktoré nahral Michal Vida, podľa jeho vlastných slov bývalý člen mafiánskej skupiny Čongrádyho. Vida na videu slová podnikateľa potvrdil a rozprával aj o stretnutiach s Jankovskou priamo u nej v kancelárii. Neskôr však svoju výpoveď zmenil.

Ondrej Janíček spolu so svojím spoločníkom žiadali o obnovu konania v kauze vydierania, za ktorú ich pred 16 rokmi odsúdila terajšia štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti, vtedy sudkyňa Monika Jankovská.

Odsúdení boli za vydieranie považskobystrického podnikateľa Tibora Jurisu. Tvrdili, že Jurisa podpísal krivú výpoveď. Janíček so spoločníkom sú vlastníci nehnuteľnosti Fatima pod Trenčianskym hradom. Historické priestory zrekonštruovali v roku 2000. Súčasťou objektu je aj známy, dnes zdevastovaný bar, o ktorý podľa Janíčka mali záujem Čongrádyovci. Tí ho údajne násilím prinútili prepísať bar na nich. Podľa nehoda bola v kauze zainteresovaná aj Jankovská. Štátna tajomníčka sa podľa svojich slov k zločincom nevyjadruje. Avizovala, že sa bude brániť právne.

Viac o téme: KorupciaPolícia Ondrej Janíček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu