Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zverstvo, ktoré nemá na Slovensku obdobu: 20 rokov znásilňoval vlastnú dcéru, odsúdili ho v tichosti

Muž 20 rokov znásilňoval svoju dcéru.
Muž 20 rokov znásilňoval svoju dcéru. (Zdroj: Thinkcstock.com)

DUNAJSKÁ STREDA - Z toho, čo robil otec svojej neplnoletej dcére, sa obracia žalúdok. Bitky, znásilnenia a vyhrážky smrťou od vlastného otca trpela vyše 20 rokov. O všetkom pritom vedela jej mama, ktorej sa muž tiež vyhrážal. Muža odsúdili v tichosti.

K prvému znásilneniu malo dôjsť v roku 1994 v detskej izbe rodinného domu. Otec svoju dcéru začal obchytkávať a povedal jej, že jej chce zobrať panenstvo. Vtedy len 16-ročná dievčina sa bránila a snažila sa od neho odtrhnúť, no nepodarilo sa jej to.

"Začal sa jej vyhrážať, že ak nespraví čo chce, tak ju zabije. Otočil ju chrbtom k sebe a znásilnil ju tak, že vsunul svoj pohlavný úd do jej pošvy a niekoľko minút ju znásilňoval," píše sa v spise zo súdu. Dievčina v obave o svoj život nikomu nič nepovedala. Násilie pokračovalo neuveriteľných 21 rokov asi dvakrát do mesiaca. K sexu ju nútil vyhrážkami smrťou.

Vravel jej, že je do nej zaľúbený a ak bude mať iného chlapa, tak ju zabije. Keď s ním jeho dcéra nechcela mať sex, tak pred ňou zbil jej matku a tiež sa vyhrážal, že ju zabije. "Nehovorila o tom z dôvodu obavy o svoj život, o svoju rodinu a z pocitu hanby," píše sa v spise. Dcéra sa mužovi niekoľkokrát vyhrážala tým, že ho udá polícii. No on sa len smial, že aj tak jej dokáže, že je schopný čohokoľvek, len aby nepatrila inému.

Súdili ho v tichosti

Vždy, keď s ním nechcela mať sex, vyhrážal sa, že zabije ju alebo jej matku. Keď dievča začalo v roku 2014 chodiť na brigády, obviňoval ju, že tam spáva s každým chlapom. Vo februári alebo v marci v roku 2015 sa muž dozvedel, že sa jeho dcéra začala stretávať s iným mužom. Udrel ju päsťou a potom ju zbil obuškom.

Až vtedy vyhľadala lekársku pomoc. Súd prípad riešil v tichosti. Muža, ktorý bol v minulosti 9-krát trestaný, naposledy za fyzické násilie, odsúdili pred mesiacom na 7 rokov vo väzení. To je pritom spodná hranica trestnej sadzby 7-15rokov.

Viac o téme: BitkaZnásilnenieSúd Vyhrážky smrťou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu