Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dubničan (29) bezdôvodne napadol Vietnamca: Rasistický čin ho vyjde draho

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BANSKÁ BYSTRICA – Peňažný trest päťsto eur za prečin výtržníctva s rasovým motívom uložil dnes sudca na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici 29-ročnému Dušanovi Javorkovi z Dubnice nad Váhom.

Sudca rozhodol po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú s obvineným uzavrel prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Javorek spáchal trestný čin voči 28-ročnému Vietnamcovi.

Incident sa stal 2. septembra minulého roku v Dubnici nad Váhom na Námestí Matice slovenskej. Javorek bezdôvodne fyzicky napadol Vietnamca, udrel ho päsťou do tváre, pričom mu vulgárne nadával do šikmookých a bambusov. Vietnamec pri útoku neutrpel žiadne zranenie. Tým Javorek spáchal prečin výtržníctva s rasovým motívom, lebo iného napadol slovne i fyzicky z nenávisti voči jednotlivcovi pre jeho príslušnosť k niektorej rase.

Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči nemu neodvolá. V prípade, že by Javorek peňažný trest nezaplatil, šiel by na tri mesiace do väzenia.

Viac o téme: RasizmusBanská BystricaDušan Javorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu