Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Streľba pred kostolom: VIDEO 22-ročný muž zabil 5 ľudí a 4 sú ranení, strelca zabila polícia

22-ročný páchateľ zabil päť osôb pred kostolom, ďalších 4 ľudí zranil
22-ročný páchateľ zabil päť osôb pred kostolom, ďalších 4 ľudí zranil (Zdroj: Twitter/RT)

KIZĽAR -Neznámy útočník spustil paľbu na veriacich, ktorí opúšťali bohoslužbu v ruskej republike Dagestan. Informovala o tom ruská tlačová agentúra Tass. Podľa jej údajov zomreli pri útoku piati ľudia, vo všetkých prípadoch išlo o ženy. Štyri zomreli na mieste, piata podľahla svojim zraneniam v nemocnici. Štyri osoby tiež utrpeli zranenia.

K streľbe došlo na palacinkovom festivale, ktorý tento týždeň prebieha v Kizľare. Podľa jej údajov zomreli pri útoku piati ľudia, vo všetkých prípadoch išlo o ženy. Štyri zomreli na mieste, piata podľahla svojim zraneniam v nemocnici. Štyri osoby tiež utrpeli zranenia.Agentúra uviedla, že streľba sa odohrala v nedeľu večer pred kostolom v meste Kizľar pri hraniciach s Čečenskom. Polícia útočníka, ktorý strieľal z loveckej pušky, zabila. Motív jeho činu nie je známy.

„Ľudia vychádzali z kostola po večernej bohoslužbe, keď na nich začal strieľať. Štyria ľudia boli zabití. Páchateľa zastrelili. Dvaja policajti a jedna žena boli zranení,“ povedal starosta Kizľaru Alexandr Šuvalov.

Ministerstvo vnútra Dagestanu uviedlo, že páchateľom je 22-ročný miestny obyvateľ, ktorý strieľal z loveckej pušky.

Viac o téme: RuskoStreľbaKostol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu