Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Opitý český kamionista dostal podmienku: Za volant si tri roky nesadne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/KR HaZZ v Bratislave)

RUŽOMBEROK - Opitého českého kamionistu, ktorý sa v pondelok (18.12.) uzamkol pred policajtmi v kabíne motorového vozidla Daf s návesom, uznal v stredu (20.12.) Okresný súd v Ružomberku v skrátenom konaní za vinného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Podľa hovorkyne Krajského súdu v Žiline Lenky Belavej sudca pre prípravné konanie vydal rozkaz, ktorým Martinovi K. uložil trest odňatia slobody vo výmere dvoch rokov, s podmienečným odkladom výkonu trestu na skúšobnú dobu tri roky. "Ďalej mu uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na dobu troch rokov a trest vyhostenia na dobu dvoch rokov," uviedla.

Opitého kamionistu zastavili policajti na ceste 1/18 v mestskej časti Ružomberka, Černovej po tom, ako si všimli jeho nekoordinovanú jazdu zo strany na stranu. Muž však na opakované výzvy, aby z vozidla vystúpil, nereagoval, preto musela polícia použiť donucovacie prostriedky, rozbili obrannou tyčou okno na spolujazdcových dverách a do kabíny nastriekali slzotvorný plyn. Počas kontroly sa Martin K. podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,27 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

Viac o téme: Kamionista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu