Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Veľké policajné kontroly v Senici a v Nitre: 24 Srbov poputuje domov, pracovali načierno

Kontroly vo fabrikách. Zobraziť galériu (12)
Kontroly vo fabrikách. (Zdroj: Facebook/Polícia)

NITRA - Po kontrole v priemyselnom parku v Nitre príslušníci oddelenia cudzineckej polície uložili 24 občanom Srbska trest administratívneho vyhostenia. Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, dôvodom bolo porušenie podmienok pobytového režimu z ich strany a tiež vykonávanie nelegálnej práce na našom území.

"Cudzincom bolo za opakované porušenie všeobecne záväzných právnych predpisov, konkrétne zákona o pobyte cudzincov a zákona o službách zamestnanosti udelené administratívne vyhostenie bez zákazu vstupu a zároveň určená 30-dňová lehota na vycestovanie," uviedla Baloghová.

Cudzinci pracujúci načierno
Policajti tiež skontrolovali priestory firmy v Senici, kde zistili 10 priestupkov na úseku cudzineckého režimu, ktoré riešili uložením blokovej pokuty. 

VIDEO Veľké policajné kontroly
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Facebook/Polícia)

"Cudzinci porušili povinnosť preukázať na požiadanie policajta totožnosť a oprávnenosť pobytu predložením platného cestovného dokladu a dokladu o pobyte," povedala Baloghová. Ako dodala, policajti v rámci tejto kontroly skontrolovali 48 štátnych príslušníkov Srbska a 21 štátnych príslušníkov Bosny a Hercegoviny.

Viac o téme: VyhostenieCudzinciPolícia NitraSenica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu