Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obyčajná ľudská potreba skončila tragédiou: Mladík (†17) si odbehol k múru, vtom zafúkal vietor

Ilutračné foto
Ilutračné foto (Zdroj: SITA/AP)

HUL - V obci Hul v okrese Nové Zámky sa vo štvrtok 14. septembra o 18.42 h stala tragédia, 17-ročného mladíka tam pod náporom vetra zavalil múr. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre Renáta Čuháková.

Nehoda sa stala neďaleko miestneho kostola za budovou potravín na stavenisku zberného dvora. "Mladistvý muž sa vybral na malú potrebu na nezabezpečené stavenisko zberného dvora a ako sa postavil oproti tam nachádzajúcemu sa múru z tvárnic Ytong, zrazu sa od silného vetra uvedený múr dĺžky približne päť metrov a výšky približne tri metre rozhýbal a zavalil ho. Neďaleko prítomní kamaráti začali muža vyťahovať spod sutín a následne oživovať, zatiaľ volali na tiesňovú linku," povedala Čuháková.

Jeden z kamarátov poškodenému stláčal hrudník, keď však uvidel, že mu z úst a nosa prúdom tečie krv, s oživovaním prestal. "Obaja kamaráti počkali na príchod rýchlej zdravotnej pomoci, ohliadajúci lekár však konštatoval smrť. Vo veci policajti začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodala hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Viac o téme: MúrMalá potrebaHul
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu