Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tragédia na stavbe tunela Višňové: Práca sa stala osudnou robotníkovi

(Zdroj: FB/ Polícia SR)

ŽILINA – Na stavbe diaľničného tunela Višňové zahynul v utorok jeden robotník.

"Pred malou chvíľou došlo pri výstavbe tunela Višňové k tragédii, keď zahynul jeden z robotníkov. Sme na mieste a vykonávame prvotné úkony," informuje Policajný zbor Slovenskej republiky.

Na muža spadla v areáli pred tunelom Višňové kovová konštrukcia, ktorá vážila asi tri tony a zavalila ho. "Jeho kolegom sa podarilo konštrukciu nadvihnúť žeriavom, muža vytiahnuť a pomocou automatického externého defibrilátora ho začali oživovať. Keď prišla na miesto naša posádka, už skonštatovala smrť. Muž utrpel pomliaždeniny hrudníka, brucha a otvorenú zlomeninu končatiny. Boli to zranenia, ktoré neboli zlučiteľné so životom," uviedla Jana Galera, hovorkyňa Falck.

Tragédia na stavbe tunela
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: FB/ Polícia SR)

Montoval technologické zariadenie

Podľa vyjadrenia Združenia Salini Impregilo Dúha došlo k úrazu pri montáži technologického zariadenia pripravovaného pre betonáž tunela. "Tieto práce vykonáva profesionálna externá spoločnosť, ktorá zabezpečuje montáže technologických zariadení. Združenie poskytuje plnú súčinnosť všetkým orgánom, ktoré vyšetrujú túto tragickú udalosť. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie prípadu v tejto chvíli nebudeme poskytovať žiadne ďalšie informácie. Združenie Salini Impregilo Dúha vyjadruje hlbokú ľútosť nad touto tragédiou a chce prejaviť úprimnú sústrasť príbuzným a priateľom," uviedlo združenie vo vyjadrení.

Úprimnú sústrasť rodine vyslovil na tlačovej konferencii v Žiline aj predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD). "To, čo sa stalo v tuneli Višňové, len potvrdzuje, že sme v prostredí, ktoré je mimoriadne náročné. Mne je to veľmi ľúto a ešte raz vyslovujem úprimnú sústrasť všetkým členom rodiny. To je bohužiaľ vec, ktorá sa v živote stáva," povedal predseda vlády SR.

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radka Moravčíka došlo k usmrteniu 33-ročného muža z okresu Komárno v utorok po ôsmej hodine ráno za doposiaľ presne nezistených okolností. "V súvislosti s udalosťou začal poverený príslušník PZ trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania," dodal krajský policajný hovorca.

Pracovný úraz sa podľa hovorkyne Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Michaely Michalovej stal pri montáži debniaceho vozu. "Pri manipulácii s oceľovým priehradovým nosníkom došlo k privaleniu pracovníka. Príčiny sú v štádiu vyšetrovania. Na stavbe sú vykonávané pravidelné a mimoriadne kontroly BoZP zo strany objednávateľa a stavebného dozoru. Ďalším opatrením je stála účasť banskej záchrannej služby na stavbe. Na stavbe sa pravidelne aktualizuje plán BoZP a pravidelne preškoľujú zamestnanci v oblasti BoZP," uviedla hovorkyňa NDS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu