Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Alarmujúce čísla dovolenkárov v Chorvátsku: Počas leta tam zahynul už štvrtý Slovák

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Marušići, Omiš)

CRIKVENICA - Chorvátsko je už niekoľko rokov najobľúbenejšou dovolenkovou destináciou. Počas leta pobrežie slovenského mora navštívi až pol milióna turistov zo Slovenska. Toto leto tam, žiaľ, zahynul už štvrtý Slovák.

Ján z Banskej Bystrice sa sám vybral oddýchnuť si k moru. Rodine sa ale dlhšie neprihlásil, tak sa začala po ňom zháňať. Prišla, žiaľ, najsmutnejšia správa. "Môžeme potvrdiť, že slovenskí policajti pôsobiaci počas leta v Chorvátsku, pomáhali v prípade úmrtia slovenského turistu v Crikvenici. Tiež boli nápomocní pri komunikácii s rodinou zosnulého, asistovali pri vybavovaní potrebných dokladov a aj ďalších úkonov," uviedla hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Baloghová.

Príčinou Jánovej smrti bolo s najväčšou pravdepodobnosťou zlyhanie srdca. "Náš zastupiteľský úrad má vedomosť o úmrtí občana SR v chorvátskom meste Cirkvenica a poskytol potrebnú konzulárnu asistenciu," potvrdili z Tlačového odboru ministerstva zahraničia.  

Alarmujúce čísla dovolenkárov v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

V Chorvátsku už toto leto zomreli štyria Slováci. Aj pri ostatných úmrtiach bol s najväčšou pravdepodobnosťou príčinou smrti infarkt. "V Chorvátsku náš zastupiteľský úrad zaznamenal počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny štyri úmrtia. Za mesiac jún vie MZVaEZ SR potvrdiť 64 úmrtí vo svete," doplnil rezort zahraničia s tým, že za júl čísla vo svete ešte nie sú skompletizované.


Prečítajte si aj:

PRÁVE TERAZ Na dovolenke v Chorvátsku zomrel Slovák (†54)


Ministerstvo ďalej uviedlo, že poskytnuté údaje nemusia byť kompletné, pretože o niektorých úmrtiach sú zastupiteľské úrady informované až dodatočne, o zraneniach nemusia byť informované vôbec.  

Saplunara, Mljet
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock)

Slovenskí policajti pomáhajú našim dovolenkujúcim v Chorvátsku

Polícia odporúča turistom, aby si aj na dovolenkách dávali na seba pozor a v prípade potreby môžu ešte do konca mesiaca využiť pomoc našich policajtov, ktorí sú k dispozícii non-stop na mobile a sú ochotní kedykoľvek pomôcť a poradiť. O bezpečnosť dovolenkárov sa od 1. júla do 31. augusta stará osem policajtov - štyri dvojčlenné hliadky. 

Pôsobia v rekreačných oblastiach: 

Trogir, Split, Podgora, Tučepi, Brela, Makarska - Splitsko-dalmatínske policajné riaditeľstvo, policajná stanica Trogir, ul. Put Muline 1. V prípade núdze budú k dispozícii na telefónnom čísle +385 99 7201 001

Crikvenica, Novi Vinodolski, Opatija, Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Baška, Malinska, Mošćenička Draga - Primorsko-goranské policajné riaditeľstvo, policajná stanica Crikvenica, ul. Kralja Tomislava 85 a. V prípade núdze budú k dispozícii na telefónnom čísle +385 99 7201 002.
 

 

Viac o téme: TragédiaNešťastieSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu