Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Po roku ticha tvrdá rana kráske Kukučovej: Takto zavraždila miliardára podľa vyšetrovateľov

nebohý Adrew Bush a Mária Kukučová Zobraziť galériu (3)
nebohý Adrew Bush a Mária Kukučová (Zdroj: YouTube)

MALAGA - Uplynulý rok otriasla svetovými médiami kauza smrti britského klenotníka Andrewa Busha. Podozrivou z vraždy bola Slovenska Mária Kukučová (25), ktorá sa v luxunej vile v španielskej Costa del Sol stretla so svojím bývalým milencom zoči-voči. Po tom našla boháča jeho vtedajšia ruská priateľka v kaluži krvi. Slovenka z miesta ušla. O pár dní sa prihlásila polícii na Slovensku. Po súdnych procesoch skončila vo väzbe v španielskej Malage. Už čelí obžalobe z vraždy.

Informácie o smrti britského miliardára razom prenikli na verejnosť a rozpútalo sa doslova mediálne šialenstvo a honba po slovenskej modelke Márii Kukučovej. Kráska tvrdila, že na svojho bývalého milenca zaútočila v sebaobrane po hádke. Najnovšie ale prokuratúra tvrdí, že bola motivovaná nevyvrátiteľnou túžbou zabiť ho.

Andrew prišiel do vily na španielskom pobreží so svojou novou priateľkou z Ruska Mariou Korotaevou (22). Tam už ale bola Kukučová, pričom Ruska ostala sedieť v aute. Po incidente z vily Kukučová vybehla, sadla do auta a odišla preč. Z krajiny utiekla na Slovensko. Vzápätí sa po nej rozpútalo pátranie, no sama sa prihlásila na polícii. Vo výpovedi uviedla, že vystrelila v sebaobrane a že jej bývalý milenec na ňu vystrelil prvý, no minul ju.

Ruska Maria Korotaeva
Zobraziť galériu (3)
Ruska Maria Korotaeva  (Zdroj: FB)

Obžaloba je napísaná

Ako informuje Daily Mail, prokurátor už Kukučovú obžaloval z vraždy. Jose Antonio Nieblas v obžalobe napísal: "Obžalovaná, pohnutá nevyvrátiteľnou túžbou skončiť život Andrewa Busha v istom momente roztžky náhle a neočakávane použila špeciálny model 38-milimetrového revolvera značky Amadeo Rossi, ktorý nosila so sebou." 

V obžalobe ďalej stojí: "Na Andrew Busha vystrelila trikrát, prvý výstrel ho zasiahol do ruky a ďalšie dva do hlavy. Andrew Bush nemal šancu reagovať alebo brániť sa proti nečakanému a nepredvídateľnému útoku, ktorý spôsobil jeho smrť."  V snahe zabezpečiť svoju beztrestnosť, obvinená dala revolver do ľavej ruky mŕtveho, vzala kľúče od Hummera a odišla z domu, pričom sa uistila, že dvere sú zavreté, aby zabránila okamžitému prístupu z vonku, uviedol tiež prokurátor.

Po roku ticha tvrdá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Pred súd sa Kukučová postaví v španielskej Malage, presný termín ešte nie je známy. Slovenka je v španielskom väzení od mája uplynulého roku po tom, čo ju do krajiny vydali slovenské orgány. V prípade, že Kukučovej vinu dokážu, hrozí jej trest odňatia slobody až na 25 rokov.

Prokurátor požaduje pre Slovenku 20-ročný trest, no rodina mŕtveho muža bojuje o to, aby dostala maximálny možný trest, a to 25 rokov za vraždu a dva roky pre vlámanie do jeho domu. 

Obhajoba ma iný názor

Obhajoba je postavená na tom, že Kukučová konala v sebaobrane a v neprekonateľnom strachu o svoj život. Kukučovej obhajca bude požadovať prísnejšie balistické testy, pretože vyšetrovatelia našli na odeve Bushovej ruskej priateľky zvyšky streliva. 

Kukučová pravdepodobne ostane vo väzení v Albolote blízko Granady až do súdu. Tam ju eskortovali z väzenia neďaleko Malagy po incidente s väzenkyňou, s ktorou sa pohádala kvôli krádeži sukne.  

 
 

Viac o téme: VraždaKlenotníkObvinenie Mária Kukučová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu