Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Prvé VIDEO Kukučovej zo súdu: Modelka prehovorila o úteku z vily smrti, so slzami a strhaná

Mária stála pred súdom so slzami v očiach. Zobraziť galériu (6)
Mária stála pred súdom so slzami v očiach. (Zdroj: Profimedia)

MADRID – Slovenská modelka, ktorú vinia z vraždy ex-priateľa, britského podnikateľa Andrewa Busha, sa opäť postavila pred súd. Proces s Máriou Kukučovou sa ťahá už od apríla 2014. Obvinená Slovenka prezradila, prečo po smrti Busha utiekla domov.

Kukučová prechádza trojdňovým súdnym maratónom. Modelka dnes na súde uviedla, že po smrti Andrewa Busha utiekla na Slovensko, pretože jej rodine hrozilo smrteľné nebezpečenstvo a bála sa o ich bezpečnosť. Kukučová v rámci svojej obhajoby na súde opäť povedala, že konala v sebaobrane, pretože ex-priateľ na ňu vytiahol zbraň.

EXKLUZÍVNY príbeh, ktorý zmení váš postoj: Mária prešla peklom, poznáme detaily!

Modelka zdôraznila, že strieľala počas zápasu s Bushom. Milionár na ňu podľa jej výpovede kričal, udrel ju a pokúsil sa na ňu vystreliť, keď sa neočakávane vrátila do domu. Kukučová v súdnej sieni vyhlásila, že si vzala Bushov Hummer, pričom ale nevedela, že je mŕtvy. Myslela si, že bol len postrelený, keď spoločne zápasili o zbraň. 

Prvé VIDEO Kukučovej zo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: Profimedia)

Situácia na súde bola nepríjemná. Mária sa rozplakala a rukami si zakrývala tvár. Na stole mala položené vreckovky, kým vypovedali svedkovia. Prvý deň pokračujúceho procesu bol pre modelku nesmierne emotívny.

Dočasne stratila sluch

Kukučová v prvý deň súdu uviedla, že nevie, koľko výstrelov v osudnú hodinu naozaj padlo, prvý z nich bol totiž podľa nej taký hlasný, že dočasne prišla o sluch a ďalej už nič nepočula. 

„Nechcela som ho zraniť,“ povedala Kukučová so slzami v očiach. „Zbraň však jednoducho vypálila. Chcela som sa len vymaniť z jeho zovretia,“ dodala modelka. Andrew Bush (48) vlastnil a spravoval klenotníctvo v Británii, neskôr sa presťahoval do Španielska. Dvojica sa rozišla približne mesiac pred osudným incidentom. 

Prvé VIDEO Kukučovej zo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Profimedia)

Právnik prehovoril o bitke Márii Kukučovej (25): Stala sa obeťou väzenskej šikany!

Kukučová podľa svojich slov strávila vo vile sama dva dni a s Bushom sa tam stretla, keď sa vrátil aj so svojou novou ruskou priateľkou Mariou Korotajevovou. 

Podnikateľ svojej priateľke povedal, aby ho počkala pred domom a s Kukučovou sa začal hádať. Slovenka uviedla, že následne vytiahol zbraň, ktorá potom pri ich následnom zápase vystrelila. Na pojednávaní sa zúčastnili Bushova sestra aj neter, Kukučovej rodičia a tiež Maria Korotajevová.

Ellie Bushová, dcéra britského milionára, pred súdom debatuje s Mariou Korotajevovou.
Zobraziť galériu (6)
Ellie Bushová, dcéra britského milionára, pred súdom debatuje s Mariou Korotajevovou.  (Zdroj: Profimedia)

Dvadsaťročný trest

Prokurátor obvinil Kukučovú z trestného činu vraždy a krádeže auta. Kukučovej v prípade priznanie viny hrozí trest vo výške 20 rokov odňatia slobody, pokuta vo výške 3-tisíc eur a odškodnenie rodiny obete sumou 200-tisíc eur, informoval portál Alsoldelacosta.com.

Po roku ticha tvrdá rana kráske Kukučovej: Takto zavraždila miliardára podľa vyšetrovateľov

Modelka v rámci svojej obhajoby v minulosti tvrdila, že na Busha zaútočila v sebaobrane po hádke. Prokuratúra však oponovala, že vražda milenca bola motivovaná. Bush mal podľa slov Kukučovej vystreliť zo zbrane ako prvý. Kukučová vystrelila trikrát. Prvý Busha postrelila do ruky, druhý a tretí výstrel zasiahol hlavu.

Vražda britského milionára

V apríli minulého roka spustila španielska polícia pátranie po slovenskej modelke v súvislosti s  vraždou britského milionára, obchodníka so zlatom a zlatníka Andrewa Busha. Našli ho mŕtveho v jeho španielskej vile na pobreží Costa del Sol. Mal prestrelenú hlavu a vrah podľa svedkov ušiel na jednom z jeho luxusných áut, vedľa tela našli aj pištoľ.

Mária Kukučová bola jeho bývalá priateľka. Podľa polície mala na Busha a jeho novú milenku čakať v jeho vile, a potom ju svedkovia videli odchádzať z miesta činu na Bushovom Hummeri. Slovenka sa pár dní po prepuknutí kauzy sama prihlásila na polícii na Slovensku. Vzali ju do väzby, neskôr vydali do Španielska, kde ju obvinili z vraždy. Po dokázaní viny jej hrozí trest odňatia slobody na 15 rokov. Andrewa pochovala jeho rodina v Španielsku v júni minulého roka po tom, čo sudca odmietol vydať jeho telo do Británie.

Nová Bushova ruská milenka tvrdila, že po smrti svojho priateľa vymenila zámky na svojom dome vo Veľkej Británii, pretože sa bála Kukučovej, ktorá vraj bola svojím ex doslova posadnutá. Bushova dcéra Ellie (21) zase uviedla, že jej otec musel Slovenke nájsť novú prácu po tom, čo ju zamestnal ako asistentku v jednom zo svojich obchodov so zlatom v Bristole, keď sa začala správať nevyspytateľne, pretože sa obávala, že sa obzerá po iných ženách. Z Márie spravili v médiách hotovú žiarlivku, ktorá nezniesla pri Bushovi nikoho iného, ako však Topky zistili, všetko mohlo byť aj úplne inak.

Prvé VIDEO Kukučovej zo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB, Tv Markíza)

Mária sa cítila neisto aj počas druhého dňa súdneho procesu. Tvár si zahanbene zakrývala rukou.

Viac o téme: ModelkaMária Kukučová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu