Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Vodič bezohľadne unikal polícii: Naháňačka skončila hromadnou nehodou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bezohľadná a nebezpečná jazda vodiča auta značky VW Phateon, ktorý v Bratislave unikal v piatok 25. apríla v noci pred políciou, sa skončila dopravnou nehodou. Ako ďalej informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová, auto išlo v piatok v noci po Lamačskej ceste smerom na Mlynskú dolinu, pričom vodič prekročil rýchlosť v obci o 40 km/h.

Všimla si ho hliadka dopravnej polície približne hodinu pred polnocou. Začala ho prenasledovať, pretože bol podozrivý z priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Hliadka sa ho opakovane pokúšala zastaviť výstražným a zvukovým zariadením s nápisom STOP, no vodič na to nereagoval, naopak, stále zrýchľoval, čím ohrozoval ostatné autá na ceste. Na križovatke Mlynská dolina - Staré grunty však narazil do auta VW Passat, ktoré stálo na križovatke. Passat náraz odhodil do auta pred ním značky Škoda Octavia a to narazilo do auta Iveco, ktoré stálo pred nimi.

Polícia ihneď privolala záchranárov a do ich príchodu poskytla zraneným prvú pomoc. Podľa súčasných informácií sa ťažko zranil 42-ročný vodič VW Passat, jeho spolujazdkyňa a vodič Škody Octavia sa zranili ľahko. Ľahké zranenia utrpeli aj 46-ročný vodič unikajúceho VW Phaeton ako aj jeho 21-ročná spolujazdkyňa a 18-ročný spolujazdec.

Všetci boli občanmi Maďarska. Vodič unikajúceho auta nemal v sebe alkohol ani iné omamné či psychotropné látky. Alkohol v krvi vylúčili dychové skúšky aj u vodičov Iveca a VW Passat. V prípade šoféra Škody Octavia bol nariadený odber krvi. Výšku škody, ktorá na autách vznikla, polícia predbežne vyčíslila na 23-tisíc eur. 

Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie za ublíženie na zdraví. Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody polícia vyšetruje. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu