Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Zdrvujúce správy pre Kukučovú za mreže: Rozhodnutie súdu a nová stopa z miesta činu!

Kukučová ostáva vo väzbe Zobraziť galériu (4)
Kukučová ostáva vo väzbe (Zdroj: FB, Tv Markíza)

BRATISLAVA - Dostáva jednu ranu za druhou. Sexi blondína Mária Kukučová (24), ktorú španielska polícia podozrieva z vraždy britského milionára Andrewa Busha (48), je od minulého týždňa v predbežnej väzbe, kam ju podľa jej slov umiestnili nezákonne. Voči zadržiavaniu za mrežami podala aj sťažnosť, o ktorej včera rozhodoval Najvyšší súd. Medzičasom sa v prípade objavila aj nová stopa, ktorá by mohla v procese kráske priťažiť.

Podľa advokáta Kukučovej bolo rozhodnutie o jej umiestnení do predbežnej väzby nezákonné pre to, že neboli splnené zákonom požadované podmienky na vydanie takéhoto rozhodnutia. "Do rúk slovenskej polície som sa vydala v domnienke, že mi moja krajina poskytne ochranu a bez dostatočných dôkazov ma Španielsku nevydá, lebo celé to prebehlo inak, ako bolo doposiaľ medializované," povedala v piatok 11. apríla Kukučová, keď jej vyjadrenie sprostredkoval jej obhajca Matúš Gémeš.

Voči umiestneniu do väzby podala sťažnosť, o ktorej včera rozhodoval Najvyšší súd. Verdiktom však Kukučovú nepotešil. "Najvyšší súd SR 16.4.2014 na neverejnom zasadnutí v trestnej veci M. K. rozhodol takto: Podľa § 193 ods.1 písm. c/ Tr. por. sťažnosť vyžiadanej osoby M. K. sa zamieta," informovala Topky kancelária predsedu Najvyššieho súdu SR.

Maria Kukucova
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Podľa sudcu existuje obava, že pokiaľ by bola ponechaná na slobode, mohlo by dôjsť k zmareniu vydávacieho konania, informoval minulý týždeň hovorca trenčianskeho súdu Roman Tarabus s tým, že Kukučová je v Španielsku obvinená z vraždy, za čo jej hrozí trest odňatia slobody na 10 až 25 rokov.

Obhajca Gémeš vtedy reagoval, že v spisovom materiáli, ktorý tvoril podklad pre rozhodovanie súdu, sa nenachádza žiadny dôkaz, a to ani len v podobe náznaku, že Kukučová chcela zmariť účel konania o európskom zatýkacom rozkaze (EZR).

Nová stopa v španielskej vile

Rozhodnutie Najvyššieho súdu však nie je jedinou zlou správou, ktorá sa ku Kukučovej za mreže za posledné dní dostane. V zahraničných médiách sa totiž objavili informácie o novej stope z miesta činu v španielskej vile, ktorá by Slovenke mohol priťažiť. Podľa britského denníka The Sun mal nebohý klenotník Andrew Bush v čase vraždy pri sebe väčšiu sumu peňazí.

Bush s Kukučovou v čase, keď tvorili pár.
Zobraziť galériu (4)
Bush s Kukučovou v čase, keď tvorili pár.  (Zdroj: YouTube)

Vyše 6 tisíc libier mal vraj vo vrecku saka, ktoré mal v osudnú noc na sebe. Do posledného centu v ňom však ostali aj po útoku, čo by mohlo svedčiť o tom, že lúpežný prepad ako motív je málo pravdepodobný a stopa skôr nahráva do karát španielskym policajtom, ktorí pripustili, že mohlo ísť o zločin z vášne. Z toho podozrievajú práve Slovenku Kukučovú a to na základe výpovede Bushovej súčasnej milenky Marie Korotaevy.

Výpoveď Bushovej milenky o detailoch vraždy

K vražde britského milionára došlo cez víkend v jeho vile na španielskom pobreží v Costa del Sol, kde plánoval spolu s novou ruskou priateľkou Mariou Korotaevou osláviť 5-mesačné výročie. Keď však mladučká milenka vošla do spálne, údajne tam uvidela Bushovu expriateľku Máriu Kukučovú, ako v pyžame leží v jeho posteli. Mladá Ruska sa potom zvrtla na opätku, vyšla z vily a sadla do auta.

Bush s novou milenkou.
Zobraziť galériu (4)
Bush s novou milenkou.  (Zdroj: G)

Bush prišiel za ňou a upokojoval ju, že všetko zariadi. "Povedal, že je to šialená mrcha a že ju dostane z domu," povedala Korotaeva pre denník Daily Mail. Milionár sa vrátil späť do vily a v tom Ruska začula tri výstrely. Chcela sa dostať do spálne, no nemohla prejsť cez bezpečnostný systém. Kukučová medzitým mala vybehnúť z vily, Korotaevu vyhnať z Bushovho Hummera a ujsť na ňom preč. Vystrašená Ruska po tom zavolala pomoc, no kým dorazila na miesto, Bush vykrvácal. Španielska polícia okamžite spustila pátranie po Slovenke Kukučovej a označila ju za hlavnú podozrivú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu