Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rozbesnený Marián (36) v Snine strieľal po školákoch: Dôvodom mala byť synova šikana

Mariánova manželka Zobraziť galériu (3)
Mariánova manželka (Zdroj: foto: tv joj)

SNINA – Najprv si vypil, potom skratovo konal. Marián (36), otec dvoch detí, vyšiel z bytovky a namieril zbraň na školákov stojacich obďaleč. Vystrašení chlapci začali utekať, rozbesnený muž mal po nich strieľať, jednému mal dokonca priložiť pištoľ k hlave. Incident sa odohral pred bytovkou, kde muž so svojou rodinou býva. Otec sa takýmto spôsobom rozhodol pomstiť svojho syna, ktorého v škole údajne šikanujú.

Skupinka školákov stála v nedeľu popoludní pred bytovkou na križovatke ulíc Palárikova a Vihorlatská v Snine, keď mal zrazu z vchodu vyjsť rozhnevaný Marián (36) so zbraňou v ruke, ktorou mal mieriť rovno na nich. Začal tak s nezmyselným útokom. Podľa polície mal muž bezdôvodne ohrozovať plynovou pištoľou troch miestnych 15 ročných chlapcov. Vystrašení školáci začali pred mužom utekať. Marián mal na nich z plynovej pištole dvakrát vystreliť. Jednému mal dokonca priložiť pištoľ k hlave.   

„Jeden z chlapcov nestačil z miesta utiecť a tomuto mal obvinený priložiť plynovú pištoľ k hlave. Pod hrozbou zabitia od neho žiadal, aby mu povedal mená tých dvoch, čo ušli. Chlapec mu v strachu o svoj život mená svojich kamarátov povedal,“ informoval hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik.

Rozbesnený Marián (36) v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

"Povedal chlapcovi, daj mi pištoľ, idem von," hovorí pre TV Joj manželka zadržaného muža.

Muž má dve deti. Údajne si bol v meste vypiť a keď sa vracal domov, pred bytovkou zbadal školákov. Vošiel do bytu a o chvíľu sa vrátil. Potom sa strhol hrozivý incident, muž mal začať po vystrašených deťoch na úteku strieľať. "Na troch chlapcov mal muž dvakrát vystreliť z plynovej pištole," uviedol hovorca prešovských policajtov Daniel Džobaník.

Rovnako ako vyplašení školáci, vydesili sa i susedia. Rany z pištole vystrašili Sninčanov v širokom okolí. Nič netušiaca Mariánova manželka počas besnenia svojho muža chystala doma večeru. Ani vo sne by jej nenapadlo, že jej muž stojí pred vchodom a pištoľou mieri na chlapcov. "Ja keby som tušila, že on tu dačo stvára, tak vyjdem vonku a sa mu v tom pokúsim zabrániť. Že vraj do vzduchu strieľal," hovorí Zuzana.

Rozbesnený Marián (36) v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Podľa polície išlo o plynovú pištoľ. Manželka obvineného hovorí, že jej muž takto skratovo reaguje, keď nemá triezvu hlavu. Na chlapcov zaútočil preto, že jeho syna piataka údajne v škole šikanujú nejaký deviataci. Podľa manželky a matky piataka vraj do neho skáču a provokujú ho.

„Humenský vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie 35 ročnému mužovi zo Sniny za zločin vydierania a prečin výtržníctva,“ uviedol Džobanik.

Pri incidente k zraneniam ani majetkovým škodám nedošlo. Ešte v ten deň policajti muža zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. „Po vznesení obvinenia vyšetrovateľ spracoval na obvineného  podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby,“ uzavrel prešovský policajný hovorca.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu