Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Zoltán, ktorý zrazil Janku (†25): Toto sú jeho dopravné hriechy, raz to muselo prísť!

Tvár cestného Zobraziť galériu (2)
Tvár cestného (Zdroj: Tv JOJ, FB)

KOŠICE - Nešťastie bolo len otázkou času! Šialená jazda na luxusnom Audi, pri ktorej pripravil o život mladú študentku Janku (†25) v Košiciach, nebola ani zďaleka prvou. Obvinený Košičan Zoltán (40) má register plný dopravných priestupkov a za jazdu pod vplyvom alkoholu už dokonca niekoľkokrát stál aj pred súdom. Teraz mu však za vyhasnutý život nevinného dievčaťa hrozí až niekoľkoročné väzenie.

Košický sudca v sobotu rozhodoval o tom, či obvineného Zoltána vezme do väzby, alebo bude stíhaný na slobode. Po hodine pojednávania prišiel s jednoznačným verdiktom. "Sudca okresného súdu Košice II vzal obvineného Zoltána A. do väzby kvôli dôvodnej obave, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu," informovala hovorkyňa košického súdu Marcela Gálová. Zoltánovi, ktorý v sprievode polície a s rukami v putách kráčal do súdnej siene, do reči veľmi nebolo.

Obvinený Košičan mal v nedeľu 2. januára večer na priechode pre chodcov zraziť študentku Janku, ktorá po ceste kráčala s ďalšími dvoma ľuďmi. Tí našťastie pred rútiacim sa Zoltánovým Audi stihli uskočiť. Janka toľko šťastia nemala. Silný náraz ju odhodil o niekoľko metrov ďalej. Bola na mieste mŕtva. "Chodkyňa utrpela zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahla,“  uviedla vtedy košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Zoltán, ktorý zrazil Janku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Zoltán po nehode nielenže nezastal, ale dokonca ušiel až za hranice. Podľa informácií Tv JOJ si mal objednať taxi, ktoré ho odviezlo do Maďarska. Tam sa skrýval takmer štyri dni. Polícia medzitým vypátrala jeho Audi zaparkované neďaleko košického obchodného centra a spustila pátranie aj po ňom. Zoltána napokon našli v stredu večer a umiestnili do policajnej cely. V krvi mal v tom čase údajne až tri promile alkoholu.

Pre políciu je Košičan známou firmou. Na účte má spolu 11 priestupkov, z toho 9 za rýchlu jazdu. V minulosti mal byť dokonca aj štyrikrát súdne trestaný, a to aj za spôsobenie dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu. Bolo tak zrejme len otázkou času, kedy jeho šialené riskovanie skončí nešťastím. Ak mu vinu za smrť Janky pri dopravnej nehode dokážu, hrozí mu až 5-ročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu