Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mello prišiel na súd v putách a s priateľkou: Zatiaľ zostáva v Belize!

Karol Mello
Karol Mello (Zdroj: San Pedro Sun)

SAN PEDRO – Súd v Belize, ktorý mal v utorok rozhodnúť o vyhostení najhľadanejšieho Slováka Karola Mella (42), odročili na štvrtok. Údajného mafiánskeho bossa sprevádzala na pojednávaní aj jeho priateľka Zuzana Marošová, ktorá mu v Belize porodila dieťa.

V utorok ráno belizský súd rozhodoval o vydaní Mella do rúk slovenských úradov. Na dôležitom pojednávaní ho odprevádzala aj priateľka Zuzana Marošová, s ktorou má v Belize dieťa. Zástupca vlády Magali Perdomo však nebol na konanie pripravený a súd požiadal o odročenie. Ten mu vyhovel a ďalšie pojednávanie s Mellom stanovil na 2. augusta. "Žiadateľ Karol Mello je zadržiavaný už od 11. júla, vláda presne vie o čo ide a teraz prídu na súd s tým, že potrebujú čas na prípravu. Takže ide jednoznačne o odďalovanie a preťahovanie procesu," nesúhlasil s rozhodnutím Mellov advokát.

Pred utorňajším súdom dostal Mellov advokát Godfrey Smith príkaz od Najvyššieho súdu o zastavenie Mellovho vyhostenia, ktoré sa malo konať už 16. júla. Mello mal totiž pri žiadaní o trvalý pobyt v Belize uviesť nesprávne údaje a zamlčať svoju čiernu minulosť na Slovensku.

Karola Mella zadržali 11. júla popoludní v San Pedro v štáte Belize. Na zadržaní sa podieľala aj migračná polícia štátu Belize. Zadržanie Karola Mella bolo súčasťou celosvetovej akcie Interpolu, do ktorej bola zapojená aj slovenská polícia. Slovenské orgány poskytli mená niekoľkých hľadaných osôb.

Prípad Karola Mella vyvolal rozruch po tom, ako sa napriek zadržaniu v Poľsku po niekoľkoročnom úteku opäť dostal rozhodnutím súdov na slobodu. Je obžalovaný z objednávky vraždy v prípade, v ktorom namiesto údajnej plánovanej obete prišli o život žena a dieťa. Obvinený je aj z vraždy niekdajšieho bossa bratislavského podsvetia Petra Čongrádyho, ktorého zabili v roku 2004 a ďalších dvoch prípadoch vrážd Jozef G. a Františka M.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu