Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mella by mohli vydať už v piatok: Kaliňák jeho prevoz stále tají!

Karol Mello
Karol Mello (Zdroj: San Pedro Sun)

BRATISLAVA - Súd v stredoamerickom štáte Belize by mohol už 10. augusta rozhodnúť o vydaní Karola Mella na Slovensko. Ministerstvo vnútra však aj naďalej tají akým spôsobom bude do rodnej vlasti prepravený.

"Dovolili by sme si aj na tlak orgánov činných v trestnom konaní o všetkých týchto veciach informovať, až keď sa podarí splniť úlohu a to je odovzdanie Karola M. do rúk spravodlivosti," povedal v mene rezortu minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). Šéf rezortu to síce nepotvrdil, no podľa predbežných informácií by mal Karola Mella dopraviť na Slovensko vládny špeciál. "Keď sa vráti a bude v rukách spravodlivosti, tak vám všetko povieme," prisľúbil minister.

Príkaz na vyhostenie Mella z Belize bol vydaný už 16. júla, avšak deň na to bol pozastavený, kým ho nevypočuje súd. Najhľadanejší zločinec totiž o sebe neuviedol pravdivé údaje, keď v krajine žiadal o trvalý pobyt. Odvtedy bolo pojednávanie s údajným bossom niekoľkokrát odložené. Na ďalšie rozhodnutie belizskej vlády preto čaká naďalej za mrežami.

Karol Mello je jedným z obvinených z vraždy bratislavského bossa skupiny sýkorovcov Petra Čongrádyho alias Čongiho, ktorého zastrelili 9. septembra 2004 pred pizzeriou v bratislavskej Petržalke. Rovnako tak čelí obvineniu z objednávky vraždy. Pri vyčíňaní jeho kumpánov v decembri 2004 v Moste pri Bratislave zomreli chlapec a žena. Pôvodne bol však útok namierený na expolicajta Juraja Gála, chlapcovho otca. Vyšetrovateľ ho obvinil aj z vraždy Jozefa Gudábu, ktorá sa stala v marci 2003.

Na úteku bol od novembra 2006. Zadržali ho 28. októbra 2010 v poľskom Krakove. Tamojšie justičné orgány ho na piaty raz vydali na trestné stíhanie na Slovensko. Do Bratislavy ho previezli v apríli a sudca ho posadil do väzby. Bratislavský krajský súd 19. mája 2011 Mella pustil pre procesné chyby nižšieho súdu na slobodu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu