Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Šialená naháňačka v Malackách: Policajti pri úteku postrelili vodiča!

Policajti mužovi na úteku rozstrieľali auto Zobraziť galériu (3)
Policajti mužovi na úteku rozstrieľali auto (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA – Scéna ako z akčného filmu sa odohrala dnes skoro ráno na ceste v Malackách. Vodiča (36), ktorý sa šialenou rýchlosťou rútil ulicami, sa policajtom nedarilo zastaviť ani po niekoľkých varovných výstreloch.

Kľučkujúce auto spozorovala hodinu po polnoci policajná hliadka na Hviezdoslavovej ulici v Malackách. S podozrením, že vodič by mohol byť opitý alebo pod vplyvom drog, ho policajti vyzvali, aby zastavil. Šialenec však pokračoval v nebezpečnej jazde a hliadke unikal ulicami rýchlosťou až 100 km/h.

Po niekoľkých varovaniach policajti zakročili razantnejšie a použili päť varovných výstrelov do vzduchu. Ani tie však odvážneho vodiča neprinútili zastaviť a preto boli službukonajúci policajti prinútení vystreliť na jeho auto. Aj po týchto výstreloch však šofér pokračoval v úteku, no prestrelené gumy mu zlyhali asi kilometer za Malackami.

Keď sa policajtom podarilo dostať zločinca z auta, zistili, že je postrelený. Toto zranenie mu zrejme spôsobili počas nebezpečnej naháňačky. „Na výzvu, aby vodič vystúpil z vozidla, muž nereagoval, preto boli proti nemu použité donucovacie prostriedky. Keď sa muž nachádzal mimo vozidla, zistili policajti, že utrpel strelné poranenie v spodnej časti chrbta,“ uviedla pre Topky bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková. Mužovi okamžite poskytli prvú pomoc a odviezli ho do nemocnice.

Šialenec pred spravodlivosťou neutekal sám, v aute s ním sedela aj 24-ročná žena. Pre políciu nebolo zložité zistiť jeho totožnosť, pretože je u nich "známa firma". Zločinec už má za sebou jednu policajnú naháňačku, keď aj vtedy ignoroval výzvy policajtov. Polícia mu navyše pri domovej prehliadke našla drogy, ktoré by mohli vysvetľovať jeho nekoordinovanú dobrodružnú jazdu. Nočná akcia v Malackách je momentálne v štádiu vyšetrovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu