Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Princ Harry má hlavu v smútku: Prehral ďalší súd... Musí zaplatiť poriadne mastnú sumu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Takýto verdikt zrejme nečakal. Princ Harry (39) sa v posledných mesiacoch súdil s britským ministerstvom vnútra a tento spor sa dostal až na Najvyšší súd. Ten však rozhodol v neprospech Harryho, ktorý bude musieť navyše zaplatiť daňovým poplatníkom vo Veľkej Británii viac ako milión eur.

Galéria: Princ Harry

Princovi Harrymu sa nepozdávalo rozhodnutie ministerstva vnútra, ktoré znížilo stupeň jeho ochrany na pôde Veľkej Británie. S tým syn súčasného kráľa Karola III. razantne nesúhlasil a celú vec sa rozhodol riešiť na súde.

Jeho spor s ministerstvom sa však z jeho pohľadu nevyvíjal vôbec dobre a nateraz poslednou bodkou bolo, že súd dal za pravdu druhej strane. Harrymu navyše nariadil, že musí za využívanie tejto ochrany spätne zaplatiť poriadne mastnú sumu, ktorá sa môže spolu so súdnymi trovami vyšplhať až na sumu presahujúcu 1 milión eur.

Harry následne žiadal súd, aby túto sumu znížil, s čím však takisto neuspel. Posledou nádejou tak pre princa zostáva odvolací súd. Avšak podľa sudcov, ktorí sa vyjadrili pre Daily Mail, sú jeho šance na úspech prakticky nulové.

Princ Harry
Zobraziť galériu (2)
Princ Harry  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Princ Harry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu