Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Hudobný svet opustil člen (†71) legendárnej kapely: Na svojom konte majú viacero známych hitov!

(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Počas včerajšieho dňa sa britskými médiami začala šíriť správa o smrti hudobníka Chrisa Crossa (†71). Ten sa preslávil hlavne ako gitarista skupiny Ultravox, ktorá patrila v 80-tych rokoch medzi tie najznámejšie a na svojom konte má aj niekoľko známych hitov.

Chris Cross sa narodil v roku 1952 v severnej časti Londýna. V 70-tych rokoch bol pri založení kapely Ultravox, ktorá sa v nasledujúcom desaťročí stala jednou z najznámejších v krajine. Na svojom konte mala viacero hitov, avšak najznámejším je pieseň Vienna.

Počas včerajšieho dňa sa však v britských médiách začala šíriť smutná správa o jeho smrti. Podľa The Sun zomrel 25. marca, avšak žiadne ďalšie detaily zatiaľ nie sú známe. Jeho pamiatku si uctilo viacero jeho kolegov a jedným z nich bol aj bývalý člen Ultravox - Midge Ure.

„Pracovali sme spoločne a robili sme hudbu a režírovali videoklipy. Okamžite sme sa spriatelili. Aj po rokoch sme dokázali nadviazať na naše staré časy. Bol lepidlom, ktoré držalo kapelu pokope. Bol logikou v našich šialených životoch. Bolo úžasné poznať ho a rásť s ním. Budeš navždy milovaný a budeš nám chýbať," uviedol Crossov bývalý kolega.

Viac o téme: Chris Cross
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu