Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Umelecký svet v smútku: Zomrel oscarový herec (†87)!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Kinostar)

LOS ANGELES - Svet filmu prežíva obrovský smútok! Vo veku 87 rokov zomrel herec Louis Gossett Jr., ktorý v roku 1982 získal ako prvý černoch Oscara za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe!

Informáciu o úmrtí herca, ktorý sa preslávil filmami ako Roots alebo An Officer and a Gentleman, potvrdila podľa People agentúra Associated Press. Louis Gossett Jr. zomrel vo štvrtok večer v Santa Monice v Kalifornii a ako informoval jeho synovec, príčina jeho náhleho skonu zatiaľ nebola odhalená. 

Gossett sa narodil v New Yorku a v roku 1953 začal hrať na Broadwayi. „Hľadajú mladého čierneho chlapca, ktorý by si zahral hlavnú úlohu v šou na Broadwayi s názvom Take a Giant Step. Nemôžu nájsť nikoho v biznise, a tak idú na stredné školy - povedz tvojej mame, aby ťa tam zobrala,“ opísal slová, vďaka ktorým sa dostal k herectvu. 

Umelecký svet v smútku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Kinostar)

Jeho filmovým debutom bol film A Raisin in the Sun v roku 1961. V tom čase sa okrem herectva venoval aj hudbe a športu. Dokonca odmietol potenciálny profesionálny basketbalový tím, aby sa zameral na herectvo. Po presťahovaní do Los Angeles prišla v roku 1977 ďalšia prelomová úloha vo Fiddler in Roots, za ktorú získal cenu Emmy za herca v hlavnej úlohe. 

Po tomto filme sa Gossett tešil z úspechu vďaka úlohe inštruktora cvičenia vo filme An Officer and a Gentleman v roku 1982. Za tú dostal cenu Akadémie za najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe, čím sa stal prvým černošským hercom, ktorý získal Oscara. 

Viac o téme: Louis Gossett Jr.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu