Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Televízny svet v smútku: Zomrela legenda detskej stanice... Kolegovia sú v šoku!

Kay Benbow (v strede) s kolegami Zobraziť galériu (2)
Kay Benbow (v strede) s kolegami (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Britský televízny svet zasiahla mimoriadne smutná správa. Vo veku 63 rokov zomrela legena detského televízneho kanála BBC CBeebies, Kay Benbow. Čo bolo príčinou jej úmrtia nie je známe, kolegovia však neskrývajú prekvapenie!

Kay Benbow bola považovaná za jednu z najdôležitejších a najúspešnejších manažérok detskej televízie BBC. Televízia CBeebies pod jej vedením vyhrala 5-krát cenu BAFTA Channel of the Year a RTS Channel of the Year. Dnes však verejnosť obletela správa o jej náhlom úmrtí. 

„Kay bola legendárnou líderkou CBeebies známou ako Wueen of Beebies,“ napísal jej bývalý kolega z BBC Childer, Stuart Rowson. „Všetci z oddelenia BBC Children's & Education sú neuveriteľne smutní po tom, čo sa dozvedeli smutnú správu, že Kay Benbow zomrela. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť Kayinmu manželovi Ianovi, ich synom a širšej rodine,“ dodal. 

Kay Benbow pracovala v BBC dlhých 35 rokov. CBeebies začala viesť v roku 2010 a ako manažérka v nej pôsobila až do roku 2017. Potom sa stala konzultantkou a špecialistkou na obsah pre deti. Česť jej pamiatke! 

Viac o téme: Kay Benbow
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu