Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slávny herec zmenený NA NEPOZNANIE: Z elegantného fešáka... Preboha! Starý dedo

Pierce Brosnan Zobraziť galériu (7)
Pierce Brosnan (Zdroj: SITA)

SEVERNÉ ÍRSKO - Ako iný človek! Známy hollywoodsky herec Pierce Brosnan (69) sa zmenil na nepoznanie. Dôvod bol ten, aby čo najlepšie poňal svoju úlohu odvážneho veterána Bernarda Jordana v novom počine Posledný strelec. Film sa natáča na anglickom grófstve Antrim na severovýchode Írska a svetlo sveta by mal uzrieť už budúci rok.

Pierce Brosnan je verejnosti známy najmä ako predstaviteľ legendárneho Jamesa Bonda. Agenta si zahral v štyroch filmoch 007 v rokoch 1995 až 2002. Teraz sa nám však  69-ročný herec predstaví v úplne inej podobe a s výrazne zmeneným imidžom. 

Pierce Brosnan
Zobraziť galériu (7)
Pierce Brosnan  (Zdroj: SITA)

V novom filme s názvom Posledný strelec sa s ním maskérky poriadne vyhrali a urobili z neho deduška. Silný make-up, sivé vlasy a pomocná palička dokonale vystihujú postavu dôchodcu Bernarda. Ten sa v roku 2014 vykradol zo svojho opatrovateľského domu vo východnom Sussexe a odišiel do Normandie, aby vzdal hold veteránom, ktorí zomreli pred 70 rokmi. V sprisahaní hodnom najlepších tajných agentov bývalý poručík Kráľovského námorníctva povedal personálu opatrovateľského domu, že „si len odskočí do obchodu“, ale namiesto toho išiel na železničnú stanicu v Brightone, nastúpil na vlak do Portsmouthu a kúpil si jednosmerný lístok na trajekt do Caen.

Neskôr k tomu povedal: „V mesiacoch pred výročím som sa snažil dostať do Normandie, ale nemal som potrebné doklady. Potom, deň pred dňom D, som videl všetky televízne správy a pomyslel som si - Musím ísť a byť toho súčasťou. Bol som nezbedný a tajnostkársky.“

Po svojej ceste do Normandie sa pán Jordan stal doživotným čestným členom Združenia veteránov Spojeného kráľovstva. Zomrel rok po tomto nezabudnuteľnom dobrodružstve vo veku 90 rokov.

Pierce Brosnan počas nakrúcania filmu Posledný strelec.
Zobraziť galériu (7)
Pierce Brosnan počas nakrúcania filmu Posledný strelec.  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Pierce Brosnan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu