Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rodný dom legendárnej speváčky na predaj: Za túto sumu môže byť váš!

Janis Joplin Zobraziť galériu (5)
Janis Joplin (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Dom, v ktorom vyrastala zosnulá americká speváčka Janis Joplin, je na predaj za 500-tisíc dolárov (v prepočte približne 440-tisíc eur). Nehnuteľnosť s rozlohou približne 140 metrov štvorcových sa nachádza v speváčkinom rodnom meste Port Arthur v Texase.

Súčasní majitelia, ktorí si neželajú zverejniť svoju identitu, dom ohradili, aby tak zabránili prípadnému vlámaniu. Ako prezradila realitná agentka Diane Fernandez, miesto, kde legendárna speváčka bývala v 50. rokoch minulého storočia, už navštívili aj fanúšikovia a fanúšičky z Európy či Austrálie, pričom niektorí z nich ponúkli aj dvetisíc dolárov za prenocovanie na podlahe v niekdajšej hudobníčkinej spálni, čo však majitelia odmietli. Sarah Bellian z Museum of the Gulf Coast uviedla, že v dome sa nachádzajú aj vlastnoručne vyryté mená Joplin a jej sestry.

Rodný dom legendárnej speváčky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Janis Joplin pôsobila na hudobnej scéne od roku 1962 do svojej smrti v októbri 1970, keď sa vo veku 27 rokov predávkovala heroínom. Počas svojej krátkej kariéry nahrala štyri štúdiové albumy, z ktorých najoceňovanejší s názvom Pearl vyšiel v januári 1971. Prestížny magazín Rolling Stone ju v roku 2004 zaradil na 46. miesto v rebríčku 100 najvplyvnejších hudobníkov všetkých čias. V roku 2008 jej prisúdil 28. priečku v rebríčku najlepších spevákov v dejinách. Speváčku, ktorá má na konte hity ako Me and Bobby McGee, Cry Baby, Piece of My Heart, Ball and Chain, Move Over, Mercedes Benz alebo Summertime, uviedli v roku 1995 do Rock'n'rollovej siene slávy.

Viac o téme: Janis Joplin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu