Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Škótsky spevák takmer doplatil na lakomosť: Po tomto má šťastie, že je nažive!

James McElvar Zobraziť galériu (2)
James McElvar (Zdroj: ČTK)

GLASGOW - Občas sa oplatí zaplatiť trochu viac. Na vlastnej koži sa o tom presvedčil devätnásťročný James McElvar zo škótskej chlapčenské kapely Rewind, ktorý si obliekol 12 vrstiev oblečenia, aby sa vyhol poplatku 45 libier za príručnú batožinu navyše, keď sa s leteckou spoločnosťou EasyJet vracal z londýnskeho Stanstedu do Glasgowa.

Škótska šetrnosť sa mladíkovi vypomstila. Kvôli prehriatiu organizmu počas letu skolaboval, po pristátí bol ihneď prevezený do nemocnice v Glasgowe a podľa zdravotníkov, ktorých citoval spravodajský server BBC News, má šťastie, že je nažive.

McElvar sa až na letisku dozvedel, že si do lietadla nemôže vziať dve príručné batožiny, ak nezaplatí poplatok navyše. Jednu z nich teda vyprázdnil a obliekol si šesť tričiek, štyri svetre, dve bundy, troje džínsy a cez ne dvoje šortky.

"Mal som pocit, že je to jediná možnosť - všetko si obliecť na seba," povedal spevák britskému denníku MailOnline. "Nedalo sa v tom chodiť, sotva som sa dostal do lietadla, a chcel som to všetko vyzliecť, akonáhle sa dostanem na sedadlo. Ale povedali mi, že musím počkať, až budeme vo vzduchu."

Na svojej facebookovej stránke skupina Rewind uvádza, že poslucháčom ponúka "unikátnu škótsku verziu pop-music" a že dúfa, že sa stane "najúspešnejšou chlapčenskou kapelou, akú kedy krajina mala".

James McElvar
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ČTK)

Viac o téme: James McElvar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu