Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zloduch z Bondovky v slovenskom filme: Príde aj do Bratislavy!

Isaach de Bankolé Zobraziť galériu (4)
Isaach de Bankolé (Zdroj: internet)

BRATISLAVA - Herec Isaach de Bankolé zavíta 20. marca do Bratislavy. Rodák z Pobrežia Slonoviny predstaví na úvod 22. ročníka Medzinárodného filmového festivalu Febiofest slovensko-maďarský western Mirage (2014), v ktorom stvárnil Francisa.

Päťdesiatsedemročný herec si tiež prevezme Cenu za prínos svetovej kinematografii od Asociácie slovenských filmových klubov.

Febiofest zaradil do programu okrem spomínanej novinky aj ďalšie tri filmy, v ktorých si zahral - Noc na zemi (1991), Hranice ovládania (2009) a Sama v Afrike (2009). "Je nám cťou, že Isaach de Bankolé prijal naše pozvanie a príde pred divákov uviesť slovenskú premiéru Mirage. Osobne sa zúčastnil len na prvom svetovom uvedení filmu na prestížnom festivale v Toronte a o to viac si ceníme jeho príchod do Bratislavy na Febiofest," povedal slovenský spoluproducent snímky Mátyás Prikler. 

Febiofest 2015 potrvá do 16. apríla. Podujatie odštartuje v Bratislave a následne sa presunie do ďalších deviatich slovenských miest - Trenčína, Levíc, Martina, Košíc, Kežmarku, Prešova, Trnavy, Prievidze a Banskej Bystrice. Bližšie informácie o podujatí sú dostupné na webstránke www.febiofest.sk. 

Isaach de Bankolé je známy aj vďaka spolupráci s režisérom Jimom Jarmuschom, s ktorým nakrútil okrem spomínaných snímok Noc na zemi a Hranice ovládania aj filmy Ghost Dog - Cesta samuraja (1999) či Káva a cigarety (2003). Zahral si tiež v tituloch ako Manderlay (2005), Casino Royale (2006), Vzbura v Seattli (2007), Skafander a motýľ (2007), I Am Slave (2010) alebo Kalvária (2014). 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu