Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zomrela známa speváčka: Preslávila sa legendárnym hitom, ktorý nepustíte z hlavy!

Lesley Gore Zobraziť galériu (4)
Lesley Gore (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Vo veku 68 rokov zomrela americká speváčka Lesley Gore. Naposledy vydýchla v pondelok 16. februára v nemocnici v rodnom New Yorku v dôsledku rakoviny pľúc. Smutnú správu pre americký týždenník People potvrdila šperkárka Lois Sasson, ktorá bola posledných 33 rokov partnerkou zosnulej.

Lesley Gore sa narodila ako Lesley Sue Goldstein 2. mája 1946 v Brooklyne. Na hudobnej scéne sa začala pohybovať začiatkom 60. rokov minulého storočia, pričom s ňou spolupracoval aj Quincy Jones. Debutový album I'll Cry If I Want To vydala v roku 1963 a pochádzajú z neho hity ako It's My Party, s ktorým dobyla americký singlový rebríček Billboard Hot 100, alebo Judy's Turn to Cry.

Poslednú štúdiovku Ever Since uviedla na trh v júni 2005. Medzi jej známe skladby patria napríklad aj She's a Fool, You Don't Own Me, Maybe I Know, California Nights alebo Sunshine, Lollipops and Rainbows. S bratom Michaelom Goreom spolupracovala na soundtracku filmu Sláva (1980) režiséra Alana Parkera, vďaka čomu si vyslúžila nomináciu na cenu Grammy a skladba Out Here on My Own jej zas vyniesla nomináciu na Oscara. 

VIDEO: Najznámejšia pieseň Lesley Gore

its my party

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu