Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slávna speváčka v bezvedomí: Jej stav je vážny!

Joni Mitchellová Zobraziť galériu (5)
Joni Mitchellová (Zdroj: SITA)

OTTAWA - Kanadská pesničkárka a gitaristka Joni Mitchellová, ktorá patrí ku slávnej woodstockovej generácii, bola v utorok hospitalizovaná. V noci na dnešok o tom bez ďalších podrobností informoval jej oficiálny webový portál. Jej zdravotný stav je údajne veľmi vážny.

Server TMZ.com s odvolaním sa na svoje zdroje uviedol, že do losangeleského domu 71-ročnej legendárnej hudobníčky bola privolaná záchranka kvôli jej bezvedomiu. Pri prevoze do nemocnice ale bola údajne pri vedomí.

"Joni je v nemocnici. Čakáme na oficiálne správy o jej stave, ktoré tu potom zverejníme čo najskôr," uviedol oficiálny portál Mitchellovej. Podľa TMZ.com je speváčka na jednotke intenzívnej starostlivosti a jej stav sa zdá byť veľmi vážny.

Mitchellová patrí ku generácii, ktorá zaujala už na Woodstocku v roku 1969. Jej tvorba sa podľa kritikov vyznačuje premýšľavými textami, zložitými melódiami, veľkým hlasovým rozsahom a autenticitou. K jej najznámejším piesňam patrí Both Sides Now, Woodstock, Big Yellow Taxi, Help Me, Chelsea Morning, Carey alebo A Case Of You.

Mitchellová je mimo iného držiteľkou ôsmich cien Grammy, jedna z nich jej bola v roku 2002 udelená za celoživotné dielo. O päť rokov neskôr vydala kanadská pošta známku s jej portrétom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu