Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vdova po spolujazdcovi Paula Walkera zažalovala Porsche: To auto bolo nebezpečné!

Kristine Rodas Zobraziť galériu (11)
Kristine Rodas (Zdroj: FB)

LOS ANGELES - Vdova po Rogerovi Rodasovi - ktorý zahynul pri šoférovaní auta Porsche Carrera GT spolu s americkým hercom Paulom Walkerom - zažalovala výrobcu áut Porsche. Informovala dnes o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na americké médiá.

Kristine Rodasová podala žalobu päť a pol mesiaca po smrti manžela. Podľa žaloby vozidlo vraj nebolo bezpečné kvôli nevyhovujúcemu vybaveniu - nedostatkom v dizajne a na súčiastkach.

Zo začiatku nebolo zrejmé, o akú sumu sa Rodasová chce súdiť. Dotknutá firma sa k prípadu nevyjadrila. Podľa policajnej správy išlo vozidlo s oboma mužmi v čase nešťastia rýchlosťou 149 kilometrov za hodinu.

Auto tak malo dvojnásobnú rýchlosť, než aká bola povolená na mieste nehody v Sante Clarite. Vyšetrovatelia vtedy na športovom aute nenašli žiadne technické problémy.

K osudnej nehode došlo v sobotu 30. novembra 2013 v okrese Los Angeles. Vozidlo s oboma mužmi narazilo do stĺpa pouličného osvetlenia a do stromu, potom explodovalo a pohltili ho plamene.

Walker bol hviezdou piatich zo šiestich dielov série o pouličných pretekoch Rýchlo a zbesilo (Fast & Furious), ktoré sa stali kasovými trhákmi a glorifikovali rýchle autá aj nebezpečné jazdenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu