Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pred záplavami uteká aj Helena Vondráčková: Tu končia všetky žarty!

Helena Vondráčková a Martin Michal sa nafotili pred svojím hausbótom, o ktorý takmer prišli. Zobraziť galériu (5)
Helena Vondráčková a Martin Michal sa nafotili pred svojím hausbótom, o ktorý takmer prišli.

PRAHA - Povodne ohrozujú ľudí bez rozdielu! Svoje o tom vedia aj známe tváre, napríklad rodina Vondráčkovcov. Najbližší príbuzní speváčky Lucie (33) boli nútení evakuovať sa zo svojho domu, jej teta Helena (65) má so živlom tiež svoje skúsenosti. Spolu s manželom Martinom Michalom (52) totiž vlastní hausbót, ktorý býva cez leto ich druhým domovom. Teraz však oň takmer prišli. Slapská priehrada, kde kotvia, ako jediná v Čechách prekročila stav maximálnej hladiny.

Ohrozuje ich voda! Česká republika momentálne bojuje s povodňami, ktoré si svoje obete nevyberajú. Ničivý živel vyhnal z domu napríklad aj rodičov speváčky Lucie Vondráčkovej. Tí sa museli evakuovať na člne s hasičmi.

O svoj majetok takmer prišla aj Helena Vondráčková. Tá totiž spolu s manželom Martinom Michalom od roku 2006 vlastní hausbót. Ich dom na vode je zakotvený na Slapskej priehrade. Hydrometeorologické správy pritom už v pondelok poobede túto časť povodia Vltavy označovali spojením „nad maximálnou hladinou”.

Množstvo vody a dravý prúd takmer odniesli Vondráčkovej druhý domov z kotviska. „Takmer nám odplával hausbót,” informoval svojich známych na sociálnej sieti Martin Michal. Spolu s manželkou sa odfotili pri zaplavenej prístupovej ceste. „Nie je to žiadna sranda,” reagoval manažér v diskusii pri záberoch.

V roku 2002, kedy našich susedov sužovali posledné veľké povodne, speváčka hausbót ešte nevlastnila. Po jeho kúpe si miesto na Slapoch pochvaľovala. „Rieka je tichá a pokojná,” povedala vtedy pre idnes.cz. Teraz jej však Vltava ukázala svoju odvrátenú tvár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu