Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Novinka vo svete modelingu: STOP pre vychrtlé a detské manekýnky!

Magazín Vogue bude odmietať primladé a príliš štíhle modelky Zobraziť galériu (5)
Magazín Vogue bude odmietať primladé a príliš štíhle modelky (Zdroj: entertainmentclubs.eu)

LOS ANGELES - Šéfredaktori všetkých verzií módneho a lifestylového magazínu Vogue sa vo štvrtok dohodli, že na stránkach časopisu sa už nebudú objavovať modelky, ktoré sú príliš štíhle alebo mladšie ako 16 rokov.

Súhlasila s tým aj slávna šéfredaktorka amerického Vogue Anna Wintour, či Emmanuelle Alt z francúzskeho Vogue. "Vogue verí, že zdravie je krásne," vyjadril sa Jonathan Newhouse, predseda spoločnosti Condé Nast International, ktorá magazín vlastní.

Šéfredaktori v júnovom čísle Vogue zverejnia dohodu pozostávajúcu zo šiestich bodov. Zaväzujú sa, že nebudú vedome zamestnávať modelky mladšie ako 16 rokov a tiež tie, ktoré vyzerajú podvyživene. "Budeme pracovať s modelkami, ktoré sú z nášho pohľadu zdravé a pomôžu nám propagovať obraz zdravého tela," uviedli. Modelingové agentúry tiež dostanú požiadavku, aby neposielali primladé modelky.

Pred začiatkom fotenia budú kontrolovať identifikačné doklady a zabezpečia dobré podmienky pri práci vrátane dostatku jedla. Šéfredaktori vyzvú módnych návrhárov, aby "zvážili dôsledky nerealisticky malých čísel šiat, ktoré podporujú využívanie extrémne štíhlych modeliek." Mladším dievčatám tiež pripravia prednášky o zdravom životnom štýle.

Aliancia modeliek bojujúca za lepšie pracovné podmienky víta "pôsobivú iniciatívu" magazínu Vogue a dúfa, že ďalšie publikácie ho budú nasledovať. "Práca s primladými modelkami je spojená s finančným vykorisťovaním, poruchami príjmu potravy či prerušením vzdelávania," vyjadrili sa vo vyhlásení. "Jednoducho veríme, že vek 14 rokov je príliš nízky na prácu v tomto mimoriadne dospelom odvetví," vysvetlili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu